Suncobran / Sunshade umbrella

Pretpostavlja se da je suncobran / sunshade umbrella izmisljen pre kisobrana i to pre vise od 4.000 godina. Kinezi su suncobran zastitili vodootpornim slojem i tako napravili kisobran.

It is assumed that the suncobran / sunshade umbrella invented about 4,000 years ago. The Chinese protect parasol with the waterproof layer and created the umbrella.

This entry was posted in Некатегоризовано and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Suncobran / Sunshade umbrella

 1. nenad77 says:

  Šta bi danas ceo svet radio bez kišobrana? Verovatno bi se kišne kabanice i mantili danas mnogo više prodavali 😉 . Svaka čast kinezima što su se toga dosetili,da od suncobrana naprave kišobran. Ipak su mi pomalo dosadni na ovim našim buvljacima. Ima ih brate više nego naših trgovaca 😀 😀

  • tatjanamb says:

   Kao klinka sam imala zutu kabanicu sa plavom postavom i zute gumene cizmice :D. Narucene iz Nemacke, u ono vreme. I sad bi mi dobro dosla neka kabanica, a fensi gumenjake vec imam :D.

   Interesantan podatak o suncobranu i kisobranu, a kratak. Taman za zapamtiti.

   Ima Kineza u mnogim zemljama, bas ih ima. Jedan ima radnju tacno preko puta stana u kojem zivim. Samo sto se ne izljubimo kad se vidimo :D. Ok deluje, ali uvek imam utisak da cudno gleda pse lutalice, samo sto se ne oblizuje.

   Nekad su malo cudni, podozrivi, kao da non-stop smekaju da neko od nas nesto ne ukrade (jer moguce da delujemo kao tako lopovski narod da smo svi sumnjivi…), ali mi najvise smeta to sto, koliko znam, svasta mogu da jedu sto mi ne bi ni pomislili. Narocito se jezim na njihovo klopanje pasa i macaka i prizore koji se mogu naci na internetu bas vezano za ovo o ceme pisem (psi odrane koze preliveni topljenim secerom koji vise u izlogu radnje, prizor dranja koze macke – koja ne znam da li je ziva ili ne – sa nekim gorionikom, besomucno natrpavanje pasa u male kaveze tako da su nabijeni k’o sardine i verovatno spremljeni da idu na neciji astal, podatak da u restoranima, pre pripremanja, psa umlate nazivo jer od straha od smrti – ?!? – ispusta u sebe hormone (adrenalin ?!?) koji sluze kao afrodizijak onome ko ih jede ili (kao) uticu na muskost, tako nesto… Ne drzi me 100% za rec ali morala bih da proverim poslednje podatke.) E, taj njihov nacin ishrane ne mogu da svarim i tesko da cu ikad.

 2. Kada sam kliknula na suncobran / sunshade umbrella, pojavila se slika suncobrana na moru pa me asociralo na odmor, kupanjac, sunčanje, muziku……Jedva čekam iduće leto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s