Šećerna vodica

Poznanik mog poznanika je zgodan čovek srednjih godina. U braku je već izvestan period. Ni preterano zadovoljan ni preterano nezadovoljan. Jednostavno je shvatio da ideala nema, da se sr..a desavaju i da su sastavni deo života, pa i braka. I u skladu sa time, postavlja se prema životu. Ono što je dobro izdvoji, ono što nije – kaže kako je.

Međutim, primetio je da drugi to retko rade. Naprotiv. Kolega poznanika mog poznanika, voli da ga s vremena na vreme pozove na čašicu razgovora, šoljicu kafe i objasni (iako ga poznanik mog poznanika uopste ne pita), kako mu je brak fantastičan, žena pravo luče  koje mu u krevet donosi doručak, sprema užinu za posao, ma i bubreg u loju bi mu zavideo. O sekiri u medu da i ne govorimo.

Poznanik mog poznanika gleda svog kolegu dok srećnik (po sopstvenom priznanju) to priča, ne kapira zašto ga dotični filuje informacijama sumnjive istinitosti koje, ruku na srce, nije ni trazio, ali, u jednom momentu, razbistri mu se pred očima. Neočekivano. To luče od žene i prezadovoljni kolega poznanika mog poznanika, ‘bem ti malera, razvedoše se. Poznanik mog poznanika nije mogao da shvati kako tako dobar brak i toliko hvaljen nije uspeo, a njegov, daleko manje savršen – eto, još nekako traje.

Možda sam glup, pomislio je poznanik mog poznanika i krenuo dalje u život, pripremajući se za nove lovačke priče. Znao je da će ih čuti i ako ih ne bude tražio, a i da mu repete ne gine.

Autor: Tatjana Milić – Babić

This entry was posted in Некатегоризовано and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Šećerna vodica

 1. wakeupwithsmile says:

  Kao što si i rekla: “da se sr..a desavaju”… 🙂

 2. Nenad77 says:

  Možda je čovek samo time štitio svoju intimu. Možda se nadao promeni nabolje-u periodu kada je dao tu izjavu (smirile se strasti između njega i žene trenutno), možda i ima kompleks normalnog porodičnog života (kad zna da je njegov u rasulu), ko zna Tanja to je sve mnogo možda, a ja samo nagađam onako. 😉

  • tatjanamb says:

   Zasto bi stitio svoju intimu ako ti niko ne napada istu :think: ? I zasto bi osecao potrebu da sa ljudima, koji u tvojoj intimi nemaju sta da traze, uopste razgovaras (pogotovo izmisljajuci), iako vidis da sve sto pricas, pricas pogresnoj osobi :think: ? Recimo da kapiram vise od napisanog, ali ne moram bas sve da otkrijem 😉 :D.

 3. tatjanamb says:

  Pozdrav @ Labilna :D.

 4. tatjanamb says:

  Pozdrav za @TamoiOvde i dobrodoslica za @ Marko – Bukija :D.

 5. Sjajno Tanja. Tako je to u životu.

 6. tatjanamb says:

  @ Polihimnija – Hvala na poseti i dobro dosla :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s