Beograd na rekama

 

Skoro da sam odrasla i srasla sa sportom. Plivanje sam rano naučila, a kako i ne bi kad je deo mene “s mora”. I volim vodu, sisters & brothers, ali ne u svim prilikama. U nekima sam za onu narodnu: “Hvali more, drž’ se kraja” :D. Velike vode – veliki respekt.

Elem. Da se vratim na sport. Osim plivanja koje mi je solidno išlo (a i sad plivam bolje od sekire :D), dugi niz godina bavila sam se basketom. Naučio me je mnogim pozitivnim stvarima i ostavio potrebu da i posle njega nastavim sa sportom, ali na manje zahtevan način. Jedna od omiljenih varijanti su mi pešačke rekreativne ture po onim delovima Beograda gde je moguće naći malo mira posle naporne radne nedelje i uživati u vodi, prirodi, fotografiji i još po nečem, a pomažući i beogradskim napuštenim životinjama.

Fotografija koja je uvod u ovaj tekst, napravljena je u periodu između aprila i septembra 2010. godine tokom jedne od rekreativnih pešačkih tura dorćolskom biciklističkom stazom u Beogradu.

Preporuka za kraj: bavite se sportom u onoj meri koja odgovara vašim interesovanjima, slobodnom vremenu, materijalnim/zdravstvenim/fizičkim mogućnostima… Koristi od sportskih aktivnosti su višestruke i nisu za zanemariti. Pronadjite sebe, ako već niste, u nekoj rekreativnoj aktivnosti, a od mene imate punu podršku :D.

Tekst i foto: Tatjana Milić Babić

This entry was posted in Некатегоризовано and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Beograd na rekama

 1. Hvala Ti na podršci, he, he!
  Šetam Adom, upražnjavam povremeno vežbe po Lori i tibetanske.

 2. Nenad77 says:

  U ZDRAVOM TELU ZDRAV DUH- rekli su pametni ljudi ;). Više se vozam, nego što pešačim, ali već sledeća sezona, koliko na proleće krećem sa vožnjom bicikle. :mrgreen: Šetam i ja ponekad, ali moram priznati nedovoljno. Vidiš dala si mi dobar predlog 😉

  • Tatjanamb says:

   Lako je tebi kad si mlad, zgodan i misicav pa ti sport ne treba :mrgreen:.
   Bajs je odlicna varijanta, a i inace su sportovi u kojima ne zavisimo od drugih dobro resenje za uklapanje u slobodno vreme iako ni druzenje u grupnom sportu nije za zanemariti.

 3. Tatjanamb says:

  Pozdrav za sve na temi, a dobrodoslica za @ Draganu :D. Sjajna fotka u profilu tj. deo fotke.

 4. Macko,Crnkic i Luna says:

  Sve sto je vezano za sport i rekreaciju dobro je i zdravo. Ja sam za ZA,makar i do prvog marketa.;-)
  Pozdrav

  • tatjanamb says:

   Pozdrav draga moja :D. Da ste mi blize pomogla bih u povecavanju marsrute (dalje od marketa), a mozda bi nam i druzenje prijalo :D.

 5. Da li je gledanje televizije fizička aktivnost? 😉

 6. bijesibuka says:

  Ronjenje u svim vodama i u svako doba! Odmor za dušu i tijelo!

 7. Violeta says:

  Bravo za tebe, ja šetam samo kad moram… 😕

  • tatjanamb says:

   Obozavam setnju koja me bas “podigne” na visi nivo u svakom pogledu. Zanemarila sam voznju bicikla i rolera sto se nadam da cu na prolece aktivirati. Bar voznju bicikla posto su roleri malo rizicniji, pogotovo za nekog ko je navikao na rosule (i nema vise 15-20 godina :D) mada imam i njih ali starinsku varijantu :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s