LOPTA U TUDJEM DVORIŠTU / BALL IS IN SOMEONE ELSE’S BACKYARD

Džaba mog truda da  neodreagujem komentarem na igru koju pre više dana videh na jednom blogu. Izazivač je odgovorio na  postavljena pitanja, a onda rukavicu “bacio” odabranima u lice. Nisam bila na toj listi i pomislih: “Uf, izvukoh se, sestro slatka, k’o puvanjak iz gaća… Neću ništa da komentarišem već samo da se išunjam sa bloga…” Kad ono – medjutim :lol:. Nema izvlačenja :D.

Fala @ Plavoj pa još baklavi na bačenoj rukavici (lepa jeste, što jes’ – jes’), a i prsten mi se dopada (je l’ mogu da ga zadržim i dobijem obe rukavice, gratis, što marljivo i vredno odgovaram na izazov 😀 ?)

Elem, da ponovimo pravila za svaki slučaj: (1) Izazvana osoba odgovara na 11 pitanja svog izazivača pišući odgovore na svom blogu (2) Izazvan bloger u tekstu izaziva novih 11 blogera, obaveštava ih da su upali u prozivku i postavlja im novih 11 pitanja (3) Izazvani blogeri ne mogu izazvati onoga koji je njih izazvao tj. mene (u ovom slučaju).

1. Koja ti je najvažnija ostvarena želja?

Ima ostvarenih želja, ali ih još ne bih svrstavala u najvažnije. Imam još ideja na listi, pa sad … videćemo. Mislim da je rano izdvojiti najvažniju.

2. Šta radiš kad se nadješ zarobljen/a u neplaniranom čekanju?

Trudim se da poradim na strpljenju i da se, dok čekam, bavim nečim korisnim, zanimljivim, što mi okupira pažnju dok se rasplet čekanja ne desi. Ili … prestanem da čekam i odem na drugu stranu. Ili … Više je opcija mogućih kao rešenje.

3. Šta najviše ceniš kod drugih?

Iskrenost, oslonac, poverenje,  poštovanje, to što mogu da računam na nekog (ako zatreba) i on/ona na mene i td.

4. Čemu posvećuješ najviše pažnje u svojoj svakodnevici?

Toliko je toga… Dan mi je najčešće “pun k’o oko”. Posvećujem se kući, poslu, onima koje volim i do kojih mi je stalo, lepom, sunčanom danu, onima kojima će značiti lepa reč i osmeh bez obzira da li ih znam …

5. Šta radiš sa starim knjigama, CD-ovima, DVD-ovima koji ti više nisu inspirativni?

Jedan prijatelj me je zavitlavao da sam kao hrčak – sve skupljam :lol:. Trenutno nemam neinspirativne gore pomenute stvari, ali kad se nadje: poklanjam bibliotekama, bliskim ljudima koje zanima, ostavim na ulazu firme da uzme ko želi, spustim na odredjenom mestu na trotoaru ukoliko ne vidim bolje rešenje i … obično ima interesenata.

6. Koliko ti je blogovanje uticalo na kvalitet života?

Nije mi zamenilo stvaran svet niti mislim da treba, ali mi je otvorilo neke vidike za koje nisam ni znala da postoje. Na blogovima ima vrlo zanimljivih i talentovanih ljudi. Nekima sam slična, od nekih se razlikujem, ali definitivno ovde ima interesantnog sveta i to me uvek ispuni radošću.

Blogovanje mi je omogućilo da upoznam jednu nesvakidašnju virtuelnu populaciju, kao i da manje otkriveni deo sebe pružim sferi koja živi paralelno realnoj svakodnevici koja i nije baš uvek dovoljno korektna i dostupna svim našim mogućnostima.

7. S kojim muzičkim instrumentom bi se uporedio/la?

Violina/klavir.

8. Koji ti je omiljeni napitak?

Volim razne stvari: kafu sa mlekom/šlagom, kakao, vino, pivo, mleko, jogurt, toplu čokoladu, votku sa tonikom, pepsi kolicu, pelinkovac, sokove, čajeve, najobičniju vodu česmenku… Volim sve što mi je ukusno i za čim osetim potrebu.

9. Smatraš li nešto u svojim navikama porokom?

Porok ? Ja da imam porok ?!? Ma, to je nemoguće… 😆 Sa ovim pitanjem podsetila si me na pokojnu koleginicu koja je znala da kaže: “Kupuj, a ne prodaj..” Možda bi život bio jednostavniji sa manje iskrenosti, više “mudrog” ćutanja, više gledanja sebe i ličnih interesa … ali to bi bio neko drugi … 😆

10. Možeš li da provedeš 15 dana bez neta?

Da, mislim da mogu. Uostalom, kada otputujem negde obično nemam potrebu ni pravu priliku za korišćenjem neta.

11. Da li se promenio motiv blogovanja u odnosu na onaj početni impuls?

Suštinski, verovatno ne, jedino što se neke ideje uspevaju iskristalisati i to blogovanje čini lepšim, radosnijim, još većim užitkom.

Pitanja za blogere ispod:

1. Šta Vas čini srećnim ?

2. Koji su Vaši načini za odmor od radne nedelje ?

3. Da li mislite da ste kreativni i u čeme smatrate da se vidi Vaša kreativnost ? Kako je ispoljavate, gde, pred svakim ili samo za odabrane… ?

4. Da li ikad izgovarate ili pomislite na rečenicu: Da su mi te godine, a ova pamet ? Ili vodite život taman kako treba pa Vam ovakva rečenica nije ni na kraj pameti ?

5.  Verujete li u Boga ili nešto što je (možda) veće/iznad nas samih i kako ta vera (ako je ima) izgleda sa Vaše tačke gledišta ?

6. Koliko Vam je bitno kuvanje u smislu da li kuvate, kako (dobro ili loše, s ljubavlju ili pod moranje…)  ili kupujete gotova jela, suvu ‘ranu… ? Da li je za Vas kuvanje jedna kreativna radnja ili teret ?

7. Praktikujete li striktno praćenje modnih trendova (znate ono – firmirana roba, isključivo brend nikako lažnjak, jurnjava po skupim prodavnicama da bi ste kupili ono što je Vaša komšinica, uf.., kupila pre Vas, hoćete samo skupe stvari ništa kinez i tako to) ? Imate li sopstveni stil odevanja ili zavisite od diktata spolja ?

8. Kada bi ste dobili pozamašnu sumu u igrama na sreću (pod uslovom da ih igrate) na šta bi ste novac utrošili ?

9. Šta mislite o sebi (spoljašnja i unutrašnja lepota, karakterne crte, sposobnosti, uspešnost i sl) ?

10. Da li i kako vodite računa o svom izgledu (fizičkom, duhovnom, zdravstvenom…) ?

11. Ima li u Vama makar mrve deteta koje nema ništa protiv da učestvuje u ovakvim igrama ili su Vam igre smaranje nevidjenih razmera 😀 ?

Pozivam ih da prihvate izazov i učestvuju u igri:

1. Polihimnija

2. Nenadov svet

3. Agroekonomija

4. Opušteno

5. Crnoilibelo

6. Blueberry NS

7. Zelena soba

8. Moda nekad i sad

9. Mesto gde se sastaju prijatelji

10. Reci, zvuci, oblici

11. Prostor korisnika gita

P.S. Izazvane osobe mogu učestvovati u igri, mogu odbiti, mogu biti iskrene ili neiskrene u odgovorima, mogu odbiti da odgovore…kako im već bude volja. Ali se možete smatrati posebnim jer ste izabrani, a sve ovo nije bilo ni malo lako obaviti :D.

This entry was posted in ZANIMLJIVOSTI / INTERESTING and tagged , . Bookmark the permalink.

27 Responses to LOPTA U TUDJEM DVORIŠTU / BALL IS IN SOMEONE ELSE’S BACKYARD

 1. tatjanamb says:

  Svi prozvani obavesteni napismeno. Obavila zadatak revnosno i nacrncila se zahvaljujuci @ Plavoj (ne zaboravi na one rukavice sa prstenom i one Jevrice za ovako detaljno odradjen zadatak :lol:) i ljudi …. vidimo se Jopet :D.

 2. Polihimnija says:

  Eh, od sudbine (Tanje) ne možeš pobeći. 😀 Taman, sva srećna, pomislih kako se provukoh k’o pas kroz rosu. Mudro ćutim, ne komentarišem, pravim se da ne vidim… Kad, ono, međutim, dobih loptu pravo u glavu. 😀

  • tatjanamb says:

   @ Poli :lol:, kao sto vidis slicno smo odreagovale :lol:. Osmisli tekst kako mislis da je tebi najlakse. 11 izazvanih i 11 pitanja stvarno je mnogo i dosta posla trazi, tako da sve mogu da razumem, samo da znas 😀

   • Polihimnija says:

    E, da znaš da mi je mnogo lakše što razumeš. cccc 😀 I tako, sa razumevanjem, napravi ti meni posao, sita se napisah 😀

   • tatjanamb says:

    😆 Bez mog razumevanja bilo bi ti mLogo teze, znam :lol:. Ja sam zbog izazivacice @ Plave pa jos baklave pisala subotu navece i dobar deo nedeljnog prepodneva tako da mi je sve jasno :D.

 3. zelenavrata says:

  aoooooooooooo dugačko ti bre ovo 🙂 ja ću to ovde da odgovaram neću kod mene na blogu da mi ne bi mater, znaš!

 4. zelenavrata says:

  1. Šta Vas čini srećnim ?- Da sam zdrava, ostalo je..pa ostalo. 🙂

  2. Koji su Vaši načini za odmor od radne nedelje ?- Nemam pravila..

  3. Da li mislite da ste kreativni i u čeme smatrate da se vidi Vaša kreativnost ? Kako je ispoljavate, gde, pred svakim ili samo za odabrane… ?- Ne mislim da sam kreativna, samo maštovita.

  4. Da li ikad izgovarate ili pomislite na rečenicu: Da su mi te godine, a ova pamet ? Ili vodite život taman kako treba pa Vam ovakva rečenica nije ni na kraj pameti ?-Počela sam, znači starim 😀

  5. Verujete li u Boga ili nešto što je (možda) veće/iznad nas samih i kako ta vera (ako je ima) izgleda sa Vaše tačke gledišta ?- Da! Objašnjenje nemam, jednostavno verujem i to je to.

  6. Koliko Vam je bitno kuvanje u smislu da li kuvate, kako (dobro ili loše, s ljubavlju ili pod moranje…) ili kupujete gotova jela, suvu ‘ranu… ? Da li je za Vas kuvanje jedna kreativna radnja ili teret ?- Kuvam svakodnevno. Nekada uživam, nekad psujem..zavisi od dana! 🙂

  7. Praktikujete li striktno praćenje modnih trendova (znate ono – firmirana roba, isključivo brend nikako lažnjak, jurnjava po skupim prodavnicama da bi ste kupili ono što je Vaša komšinica, uf.., kupila pre Vas, hoćete samo skupe stvari ništa kinez i tako to) ? Imate li sopstveni stil odevanja ili zavisite od diktata spolja ?- O ne nikako! Džins uvek i oduvek!

  8. Kada bi ste dobili pozamašnu sumu u igrama na sreću (pod uslovom da ih igrate) na šta bi ste novac utrošili ?- Teško pitanje..željna sam svega, ne znam..

  9. Šta mislite o sebi (spoljašnja i unutrašnja lepota, karakterne crte, sposobnosti, uspešnost i sl) ?- Bolje mi je kad ne mislim o sebi 🙂 Tako da ovo pitanje ostaje bez odgovora 🙂

  10. Da li i kako vodite računa o svom izgledu (fizičkom, duhovnom, zdravstvenom…) ?-Apsolutno!

  11. Ima li u Vama makar mrve deteta koje nema ništa protiv da učestvuje u ovakvim igrama ili su Vam igre smaranje nevidjenih razmera ?- Mrva ima 😀

 5. beliocnjakx says:

  uuu pa ti se rasturi od pisanja…

  izazivač nije imao milosti 🙂

 6. beliocnjakx says:

  paa vidim ja da ste sado-mazo nastrojeni
  drž’ se dobro kad naša Baklavićka do’vati bič pa počne da mlati 😀 😀

 7. Nenad77 says:

  Pa pošto sam izazvan,a ne želim da izazivam, ja ću Tanja na tvoja pitanja odgovoriti ovde:

  Odgovor 1: Dobro i kvalitetno odrađen posao, porodica i prijatelji. (deca na prvom mestu)
  Odgovor 2:Raditi sve što se zapostavi tokom rada,a ne podarzumeva vožnju.
  Odgovor 3:Ispašće da se hvalim, ali kada je takvo pitanje,onda da odgovorim. Znam da radim sa pločastim materijalima stolariju, koja može slobodno ići rame uz rame sa ovom sa tržišta. Za sada je samo to hobi i za kućne potrebe,ali jednog dana,ko zna..

  Odgovor 4: Da u jednoj stvari nisam poslušao pokojnog oca, pa ko mi je kriv sada. Al’ šta je tu je-život ide dalje,nema nazad.

  Odgovor 5:Verujem u Boga i sudbinu.
  Odgovor 6:Kuvanje za mene je teret.
  Odgovor 7: Više pitanja u jednom :D, al dobro. Ne praktikujem, imam svoj stil, i volim da nosim ono u čemu se lepo osećam.
  Odgovor 8: U nekretnine i odmor na azurnoj obali
  Odgovor 9:Pa skromno, nemam više onu mladalačku lepotu, ali sam zadovoljan svojim izgledom.Kome ne odgovara ne mora ni da me gleda.
  Odgovor 10:Ja mislim da DA,ali neka to drugi procenjuju.
  Odgovor 11:Pa moram da priznam i kada sam bio klinac,drugarice su me jurile sa nekakvim leksikonima, i tada sam se vešto trudio da izbegnem upisivanja odgovora, a i sada me malo zamara. Ipak o ukusima ne treba raspravljati,pa ko voli nek’ izvoli.

  Eto Tanja ZA RAZLIKU OD tebe, ja na tvoja pitanja odgovrih u celosti 🙂

  • tatjanamb says:

   E, pa hvala @ Nesho na ulozenom trudu, a ako mislimo na isto – dobices i odgovor koji sam duzna u celosti, bez brige :D.

  • tatjanamb says:

   Kao sto sam obecala u odgovoru na tvoj komentar iznad – tako sam i uradila. Proveri pa javi ako imas jos neku ideju, pitanje, predlog… 😀

 8. Marina says:

  Kuku mene, šta me snađe! Strefiste me i ti i Metodičar u isto vreme, a ja ne znam gde mi je glava, a gde razlika 🙂 I gde da savatam još 22 bllogera, osim nasumice, pa da mi prave sačekušu:)
  Zato odgovaram na pitanja ovde:
  1. Mnogo toga, a za početak sunčan dan 🙂
  2. Odmor? 😀
  3. I sam posao mi je kreativan, ali u poslednje vreme, sam više dajem ideje, nego što ih realizujem
  4. Nikad (bar do sada) nisam poželela da se vratim u prošle godine.
  5. Verujem da smo svi deo nečeg većeg… nazovimo to Bogom ili prirodom, kako ko hoće, ali smo jedno (i pri to ne mislim samo na ljudski rod…). Osim toga, teške stvari se u životu lakše podnnose ako ih smatramo sudbinom…
  6. Zavisi od raspoloženja, ali kad kuvam, volim da “kreiram” 🙂
  7. Moda mi je posao, ali nikad nisam padala na firme (između ostalog i zato što ne doživljavam sebe kao bildbord). Nosim ono u čemu se u datom trenutku dobro osećam.
  8. Putovanja, putovanja, da se mašta, da se sanja 🙂
  9. Ne opterećujem se mnogo time
  10. Da
  11. Nikad misam bila ljubitelj leksikona (možda zato što ne volim mnogo da govorim o sebi), ali su svi dobrodošli na partiju Rizika ili Pictionary 🙂

  • tatjanamb says:

   Znam da iako je ovo igra, na neki nacin je i prilicno opterecenje… Te odgovori na pitanja (a nismo voljni bas sve na tacnu staviti), pa treba pronaci 11 “zrtava”, pa 11 novih pitanja, a sve to trazi vreme, a vreme je, na neki nacin, novac … Haos Marina, sve mi je jasno :D. Zato sam i ostavila na volju da svako odabere hoce li i kako prihvatiti izazov. Hvala ti na odvojenom vremenu u svoje ime, ali i u ime onih koji mene prozvase i vise se ne pojavise ni dobar dan da kazu… 😉 😀

   • tatjanamb says:

    Posebno mi se dopadaju tvoji stavovi “nisam bilbord”, “kreativnost u kuvanju”, ” sreca zbog suncanog dana” i dr :OK:.

 9. Marina says:

  To sa vremenom i novcem mi, nekako, ne ide: nemam ni jednog ni drugog 😀

 10. tanjatg says:

  1. Čine me srećnom moja porodica i moja deca(tri komada!).
  2. Izlazak, druženje, izlazak!
  3. Moja kreativnost? U radu na papirnim aranžmanima, pravljenju ikebana i aranžiranju hrane.
  4. Nemam običaj da izgovaram tu rečenicu! Možda sam ipak nekad bila pametnija, pa mi sad glupo!
  5. Verujem u Boga! Volim Boga!
  6. Volim da kuvam, al mi dosadilo da smišljam šta ću, pa mi odgovara onako – kad naruče šta hoće!
  7.Ne pratim naročito modne trendove. Imam svoj stil odevanja, smeo, kažu, naročito u uklapanju boja i detalja.
  8. Ne igram igre na sreću!
  9. Neobična, skromna, a upada u oči, mirna, ali privlači pažnju – tako kažu. Pomalo impulsivna. Drugačija. Neguje originalnost. Dosta uspešna na poslu. Nikad do kraja zadovoljna: uvek se može još bolje, još više…
  10. Apsolutno! Ali u granicama normalnog, bez ženskog fanatizma.
  11. Ova igra je interesantna, pa sam pristala na nju. One neinteresantne preskačem! Detinjasto, zar ne?

 11. Violeta says:

  Tanja, smatram se posebnom 😉 🙂
  I ja ću odgovoriti ovde, jer me uhvatilo nepisanje, a i neko vreme nisam na blogu, pa ne znam koga bih pozvala 🙂

  1. Šta Vas čini srećnim ? – Moja deca

  2. Koji su Vaši načini za odmor od radne nedelje ? – Prespavam prepodne 🙂

  3. Da li mislite da ste kreativni i u čeme smatrate da se vidi Vaša kreativnost ? Kako je ispoljavate, gde, pred svakim ili samo za odabrane… ? – Mislim da mi je kreativnost zakržljala poslednjih godina…

  4. Da li ikad izgovarate ili pomislite na rečenicu: Da su mi te godine, a ova pamet ? Ili vodite život taman kako treba pa Vam ovakva rečenica nije ni na kraj pameti ? – Ponekad, a onda mislim na poslednjih deset godina…

  5. Verujete li u Boga ili nešto što je (možda) veće/iznad nas samih i kako ta vera (ako je ima) izgleda sa Vaše tačke gledišta ? – Ima nešto, ali nisam ni vernik ni nevernik.

  6. Koliko Vam je bitno kuvanje u smislu da li kuvate, kako (dobro ili loše, s ljubavlju ili pod moranje…) ili kupujete gotova jela, suvu ‘ranu… ? Da li je za Vas kuvanje jedna kreativna radnja ili teret ? – Kuvam skoro svakodnevno. Obaveza, ali može da bude kreativno 🙂

  7. Praktikujete li striktno praćenje modnih trendova (znate ono – firmirana roba, isključivo brend nikako lažnjak, jurnjava po skupim prodavnicama da bi ste kupili ono što je Vaša komšinica, uf.., kupila pre Vas, hoćete samo skupe stvari ništa kinez i tako to) ? Imate li sopstveni stil odevanja ili zavisite od diktata spolja ? – Kupim jeftino, a nosim kao da je skupo 😉 Volim ono u čemu mi je udobno, pa makar se to nikome ne sviđalo 😀

  8. Kada bi ste dobili pozamašnu sumu u igrama na sreću (pod uslovom da ih igrate) na šta bi ste novac utrošili ? – Nikada ne razmišljam o tome, jer ne igram igre na sreću. E, a da ipak grebnem nešto? :)))

  9. Šta mislite o sebi (spoljašnja i unutrašnja lepota, karakterne crte, sposobnosti, uspešnost i sl) ?
  – Ok sam i spolja i iznutra 🙂 , ono što je drugima lako meni je teško, što je drugima teško meni je lako (mislim na osobe iz okruženja), nedovoljno ambiciozna…

  10. Da li i kako vodite računa o svom izgledu (fizičkom, duhovnom, zdravstvenom…) ? – Ne vodim koliko druge žene vode računa o sebi, ali jesam zadovoljna svojim izgledom u odnosu na godine.

  11. Ima li u Vama makar mrve deteta koje nema ništa protiv da učestvuje u ovakvim igrama ili su Vam igre smaranje nevidjenih razmera 😀 ? – Čim odgovaram na pitanja znači da ima 🙂

 12. gamche says:

  Najpre izvinjenje što zbog izvesnih razloga kasnim sa odgovorima. Pošto se već dosta pitanja zavrtelo, ne znam šta bih ja mogla da pitam a da to ne bude ponavljanje, pa ću ovde napisati moje odgovore.

  1. Šta Vas čini srećnim ?
  Prvenstveno sreća i uspesi moje dece. Sve ostalo je dva koraka iza toga.
  2. Koji su Vaši načini za odmor od radne nedelje ?
  Malo TV, malo knjiga, malo na bicikl, malo …
  3. Da li mislite da ste kreativni i u čeme smatrate da se vidi Vaša kreativnost ? Kako je ispoljavate, gde, pred svakim ili samo za odabrane… ?
  Malo piskaranja za bliske ljude i blogere. Ostali o tome nemaju pojma.
  4. Da li ikad izgovarate ili pomislite na rečenicu: Da su mi te godine, a ova pamet ? Ili vodite život taman kako treba pa Vam ovakva rečenica nije ni na kraj pameti ?
  Pomenem pred ćerkama kada želim da ih „čačnem“. Inače, svako doba nosi svoju pamet, a uglavnom malo koristi ta pamet donese.
  5. Verujete li u Boga ili nešto što je (možda) veće/iznad nas samih i kako ta vera (ako je ima) izgleda sa Vaše tačke gledišta ?
  Ne mnogo.Verujem da se dobro dobrim vraća.
  6. Koliko Vam je bitno kuvanje u smislu da li kuvate, kako (dobro ili loše, s ljubavlju ili pod moranje…) ili kupujete gotova jela, suvu ‘ranu… ? Da li je za Vas kuvanje jedna kreativna radnja ili teret ?
  Prvi put kada sam kuvala svom budućem mužu, pripremila sam, za svaki slučaj i priručnu prvu pomoć. Kuvanje je odavno postalo rutina, tako da mogu stalno da eksperimentišem. Zadovoljstvo mi je kada vidim kako uživaju u jelu.
  7. Praktikujete li striktno praćenje modnih trendova (znate ono – firmirana roba, isključivo brend nikako lažnjak, jurnjava po skupim prodavnicama da bi ste kupili ono što je Vaša komšinica, uf.., kupila pre Vas, hoćete samo skupe stvari ništa kinez i tako to) ? Imate li sopstveni stil odevanja ili zavisite od diktata spolja ?
  Imam svoj način odevanja, u kome sam komotna i opuštena.
  8. Kada bi ste dobili pozamašnu sumu u igrama na sreću (pod uslovom da ih igrate) na šta bi ste novac utrošili ?
  Ako ima dovoljno za letovanje – na letovanje.
  Ako ima više – na put oko sveta.
  Ako ima još više – na kuću sa bazenom.
  Ako ima još više- kupila bih JAT (pošto je na prodaju).
  9. Šta mislite o sebi (spoljašnja i unutrašnja lepota, karakterne crte, sposobnosti, uspešnost i sl) ?
  Ne mislim o sebi tako analitički, jer, hvala Bogu, imam okruženje kome je sigurno i to tema.
  10. Da li i kako vodite računa o svom izgledu (fizičkom, duhovnom, zdravstvenom…) ?
  Da, ali ne dovoljno. Sve više sam okrenuta zdravoj ishrani (voće i povrće), vožnji bicikla i šetnjama i obaveznim dnevnim dozama smeha.
  11. Ima li u Vama makar mrve deteta koje nema ništa protiv da učestvuje u ovakvim igrama ili su Vam igre smaranje nevidjenih razmera?
  Malo igranja nikada nije na odmet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s