GUSENICA I LEPTIR / CATERPILLAR AND BUTTERFLY

Dragi moji, drage moje…

Polako prolazi 24. sat ove subote, 31. maja. Dan ispunjen. Možda i prepunjen.

Da li ste ikada bili u sutuaciji da Vam je duša puna reči za koje ne nalazite način podele istih sa drugima, iako one možda najviše vrede kada ih darujete…

Kažu da neke priče treba da ostanu neispričane. Ima i onih koje čekaju pravi momenat za osvanuti na monitoru, na ovom ili nekom drugom blogu, jer su i reči nekad nalik gusenici koja čeka da postane leptir.

Naravno, moguće je da neko otvori usta ne bi li leptirić izašao, ali se umesto njega pojavi….gusenica. Nekad i to ima svoje razloge…

Tekst / Written by: Tatjana MB, 31052008
This entry was posted in PROZA / PROSE and tagged , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to GUSENICA I LEPTIR / CATERPILLAR AND BUTTERFLY

 1. tanjatg says:

  Od svega je najteže sa rečima. Prava komunikacija nije samo ono što je jedan rekao, već i ono što je drugi čuo. Teško je komunicirati rečima. Možda i iz razloga što su ograničene. S druge strane, imaju moć. Umeju da budu jako opasne. Oprez sa rečima! Ipak, bez njih se ne može. Uzmimo da su češće leptiri, a ne gusenice.

  • tatjanamb says:

   Da, svasta covek lepo moze nekome reci, a da je na delima slab. Tvoj komentar me je podsetio na to i ljude tog tipa. Svakako vise volim leptirice :OK: :D.

 2. Polihimnija says:

  Mogla bih samo da prepišem ovo što je @tanjatg napisala. I zaista nije važno samo ko govori, već i ko sluša. A neko nešto neće da čuje ili čuje ono što hoće da čuje.

  • tatjanamb says:

   Eto, sad si mi napisala nesto na sta ocigledno nisam obratila paznju u Tanjinom komentaru. Da, vazno je ko slusa, da li slusa, sta cuje. Nekad uopste ni nema svrhe pricati i jako sam zadovoljna kad to prepoznam i ne potrosim previse sebe, tek da zalud ne bacam “bisere” gde ne treba.

 3. Baš zato što nije važno samo ko govori, već i ko sluša, reklo bi se da je najteže sa ljudima (ne nužno sa riječima) 🙂 Drugoj strani, naime, i najljepši leptir može ličiti na gusjenicu, a to nije do riječi nego do slušaoca 🙂

 4. Nenad77 says:

  Pa ovakoo Taaanjaaaa 😆

  Ništa veštačko ne može da zameni prirodno. Lepo nam je ovde na našim blogovima, ali tastatura nikada ne može da se meri sa toplinom ljudske reči i gestikulacije tela. Jedno je pisati, drugo je prisustvovati. I za blogovanje treba imati razumevanja, umeti predočiti, umeti proceniti i zaključiti.Da nije tako,pa svi bi blogovali onda. 😀

  Odoh da srčem ovu jutarnju kafu :mrgreen:

  • tatjanamb says:

   Uzivaj u kafi :D. Blog ima svojih dobrih osobina, ali i mana kao i sve ostalo u zivotu :OK:. Nemoj da mislis da nema raznih likova koji bloguju, a mozda ne bi trebali :D.
   P.S. Ne odnosi se na ovde prisutne, one koje posecujem i sl :OK:.

 5. Nama leptira bez gusenice, ni gusenice bez leptira.
  Kao beše ono…
  Čaša žuči ište čašu meda.
  Smiješane…

 6. LaBiLnA says:

  Napisano i izgovoreno je nemerljivo. Još ako dodamo gestikulaciju… to je onda TO. Ne dozvolite sebi da režirate ova slova. Mogu da zbune, zanesu, odvedu na pogrešnu stranu. Pisanje za pisanje, slovo za slovo, reč za reč… pogled za pogled, dodir…etc… 🙂

 7. LaBiLnA says:

  Samo izgovoreno 🙂 Uz pogled, mimiku greške nema 😉

  • tatjanamb says:

   Da, da… 😀 Mudro zboris. Mislim da mali br ljudi moze da napravi facu kao od kamena, a da nas gleda u oci i laze. Bar ih ne znam mnogo sposobnih u tom smislu.

   • LaBiLnA says:

    Što se tiče napisanog… gore piše 31. maj… Zamisli da sam ti poverovala 😀 Izašla bih u kratkim rukavima i bez čarapa 😉

   • tatjanamb says:

    E pa zato citas temeljno, koliko vidim, sve sto pise, pa si videla da na the end – u teksta pise datum i godina (31052008) :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s