Povratak u sadašnjost / Back to the Present

„Vratija se Šime, di je bija…“ E, baš tako. Šime se vratija doma, mada  … i nije baš neki Šime pošto ima manjak jednoga, a višak drugoga da bi se tako zvao, al’ … shvatićete poruku.

Nije bilo ni kratko ni dugo. Nekako … taman. Jedna prava merka. Kao bevanda. Pola vina pola vode. Lepo, ukusno i osvežavajuće opojno, a leglo je k’o kec na 10. Jel’ se tako kaže ?

Bila sam gde i rekoh da ću ići, mada, da sam bila i na Avali, osećala bih se podjednako dobro i zadovoljno. Svako odmicanje iz grada gde boravim preko 300 dana u godini, 24 sata dnevno, 1440 minuta odnosno 86.400 sekundi svakoga dana, više je nego odgovarajuće. A i treba nam, ruku na srce.

Vreme je bilo skoro idealno. Sunčanja i plivanja i više od očekivanog, novootkriveno carstvo Kraševih sladoleda i kupova pravi raj u dnevnoj pauzi izmedju odlazaka na plažu, dugo šetalište kraj mora (tzv. lungomare) predjeno do kraja s one strane koja vodi ka Rijeci, prijatno društvo poznato od ranije, a opet, tek otkriveno, obilazak knjižara i kupovina knjiga koje volim, miris morskog vazduha i borovine još uvek je u nozdrvama, odličan hotel i usluga sa hranom u kojoj sam, kao i svaki bik hedonista uživala „da je sve pucalo“. Jeste, bilo je i vrućine i neprijatne vlage koje ima i ovde, ali se očigledno klima menja i na to ne možemo uticati. Bar ne direktnom promenom. Da ne zaboravim i prijatno mesto u luci za večernju pivu, mace i jednog ježića koje sam pronašla odmah po dolasku i koji su tih dana verovatno neočekivano uživali u uslugama slučajnog turiste.

Sve što je moglo bilo je podredjeno uživanju i odmoru u granicama mogućnosti i realnim okvirima datog momenta, ne korišćenju interneta i kompjutera (osim u jednom trenutku i to vrlo kratko), druženju sa dragim ljudima koje retko vidim, druženju sa zemljom i primorjem koju volim, a na kraju krajeva, bio je to i sastanak sa samim sobom za šta u svakodnevnom ubrzanom i nametnutom ritmu nemamo dovoljno vremena.

Napravila sam dosta fotografija, više sa željom da se oprobam u nekom amaterskom fotografisanju onoga što mi se činilo zanimljivim nego da bih prikazivala slike sa letovanja kao ordenje na uniformi. Nekako bih se osećala ne primereno sa takvim pristupom, pogotovo u ova vremena kada neki jedva obezbedjuju pune pansione na kontejnerima. Bukvalno.

Deo utisaka sa letovanja, (nadam se) skladno, primereno i nenametljivo odabrano, moći ćete videti u narednim postovima. Do tada, pozdravljam Vas uz želju za lakim i lepim snovima i pesmom čije prve stihove citirah na početku ovog teksta.

( http://www.youtube.com/watch?v=aNFsUSr1I9o)

Tekst / Written by: Tatjana Milic Babic
This entry was posted in Некатегоризовано and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

23 Responses to Povratak u sadašnjost / Back to the Present

 1. Dobro nam se vratila 🙂

 2. Marina says:

  Ja već sam se zapitala imaš li uopšte nameru da se vratiš 🙂
  Dobro nam došla!

 3. vidim da si uzivala onako, kako to samo jedan ,,bik,, ume :)))) dobro nam se vratila 😉

 4. Wojciech says:

  Cekamo naredni post. 🙂

 5. tanjatg says:

  Meni je povratak sa godišnjeg odmora bio kao povratak iz bajke. No, nađimo i u sadašnjosti nešto lepo. Jedva čekam fotografije!

 6. bakasenovic says:

  Bez interneta je jedini odmor koji priznajem,svaka čast

  • tatjanamb says:

   Da znas da jeste. Volim i net i komp, ali ako sednem da se bavim njima, to znaci sate i sate prikovanosti za iste i tu od odmora nema nista.

 7. LaBiLnA says:

  Dobro si se setila da se vratiš 😀 Turi bre te fotke, pa da te za’ebavamo kako si debela 😀

  • tatjanamb says:

   😆 Obrađujem fotke u Fotošopu i umesto sebe stavljam nasmejane cvetiće… 😀

   A di da se ne vratim ovako veseloj družini i to ozbiljno mislim :D.

 8. dudaelixir says:

  Dobro nam se vratila! Zamišljala sam sve ono o čemu si pisala i uživala. Jedva čekam fotke, ali, mislim da tebe na njima neće biti, tako da Labilna neće imati šta da komentariše! 😀 😀 😀

  • tatjanamb says:

   Bolje vas sve nasla, tako na gomili :D.

   Jeste, mene cete slabo videti na fotkama osim onih nekoliko koje sam napravila samoslikajući se na razdaljini ruke koja je držala fotoaparat. Al’ uvežbaću ja i samoslikanje na daljinu jednog dana (samo da ubrzam ovu svoju “bikovsku” tromost :D).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s