ZID / WALL

Summary: The walls of life in front of us.

________________________________

Jutro. Uobičajeno se družim sa ostalim čekačima na tramvajskoj stanici ukrašenoj rezultatima minulog rada beogradskih golubova. Šta će, moraju i oni negde de obavljaju svoje fiziološke potrebe… 

U jednom trenutku nešto ih je uznemirilo te su uplašeno poleteli i krenuli u bežaniju – kud koji, mili moji. Jedan od njih se zaleteo pravo u stakleni vertikalni zid nasvođenog dela tramvajske stanice. Zid potpuno prazan, proziran, bez naznaka da tu nešto postoji. Srećom, nije jako udario, brzo je odreagovao i odleteo u suprotnom smeru.

Gledajući ga, pomislila sam sledeće. Na koliko zidova u životu naletimo ? Neki su dovoljno transaprentno obojeni (kao ovaj na fotografiji iznad) te ih prepoznamo kao, potencijalnu, opasnost od koje se treba skloniti ili sa kojom se treba boriti i, možda, izboriti. Nekad naidjemo na neupadljiv zid koji ne deluje kao ozbiljna prepreka, a olupamo se o njega pošteno. Koliko puta naidjemo na proziran, nevidljiv zid ni ne znajući da je tu i šta sobom nosi ?

Tekst & Fotografija / Text & Photo : Tatjana Milic Babic
This entry was posted in Fotografija / Photography, SVET ŽIVOTINJA / ANIMAL'S WORLD and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to ZID / WALL

 1. Sandra Kovačić says:

  U stvari, kad malo bolje razmislim, zidovi su svuda oko nas, a život mu dođe nešto kao veština obilaženja i preskakanja. Kad se, kako ti kažeš, “olupamo” o zid opet nam ostaje šansa za popravni. Međutim, kad se obruši na nas onda je baš gadno.

 2. Brojne zidove savladavamo, ali takav je život. Bio bi monoton kada njih ne bi bilo i kada bi sve u životnom veku prošlo glatko bez prepreka.

 3. oblogovan says:

  Zidovi su svuda oko nas… Tek na ponekom postoje i vrata… A tek poneka se i otvore posle kucanja… Ipak, vredi tražiti vrata, i vredi kucati na svaka od njih… 🙂

  • tatjanamb says:

   Tesko da se svaka otvore posle kucanja… 😀 Malko si mu ga dao po veeeeelikom optimizmu :D. Ali, od tolikih vrata na koja se kuca, bude i onih otvorenih, slazem se :OK: :D.

 4. Bez zidova se ne može. Ugradjeni su u život kao njegov cement. Dobro je što se neki može preskočiti, neki vešto zaobići. Oni tvrdoglavi zidovi meni obično posluže kao dobra smernica kojim putem da nastavim 🙂

  • tatjanamb says:

   Pozdrav @ Jelena i dobro dosla ❤ :D. Imaju zidovi i svojih korisnih osobina. Sto bi rekli, u svakom zlu i nesto dobro … 😀

 5. dollybel says:

  Ma svašta bih ja rekla, ali i zidovi imaju uši :):)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s