U zdravom telu… / In a healthy body …

Short, personal view of some exercises.

______________________________

Za ove vežbe sam čula pre, recimo, godinu – dve zahvaljujući Branku Baćoviću, blogeru. Pogledala sam video klip koji mi je poslao, odvežbala delić ponude i na tome se zaustavila. Razlog odustajanja nije bio taj da smatram da pomenute vežbe nisu za mene ili da ne valjaju, već sam radila neke druge, a dosta vežbi znam i iz vremena aktivnog bavljenja sportom. 

Elem, pre par dana na sajtu mile mi em drage Nedodjije ponovo naidjem na vežbe „5 Tibetanaca“. Slučajnost ili ne (a verujem da ništa, u suštini, nije slučajno), ovaj put zaista rešim da se ne zaustavim samo na „bačenom pogledu“. Možda moj prvi susret sa „Tibetancima“ nije bio „onaj pravi momenat“. Nekada se prava stvar desi u pogrešnom trenutku. Ovaj put, rekla bih da nije tako.

Krenula sam sa vežbama i danas je (tek) drugi dan. Slagala bih kad bih rekla da ih radim 100% ispravno jer zahtevaju dosta prakse, ali ih radim i uživam u istima. Očekivala sam da neće biti upale mišića, a (verovali ili ne) dobila sam malu upalu vratnih i stomačnih.Za stomačne – ok, bilo je za očekivati, ali za vratne… Ni na kraj pameti.

U svakom slučaju, imam utisak da bi izbor ovih vežbi mogao da bude ono što tražim već duži period. Kada budem sigurna u to – javljam, a do tada, toplo ih preporučujem kao i svaku fizičku aktivnost.

Tekst / Written by: Tatjana Milic Babic

This entry was posted in ZDRVLJE I SPORT / HEALTH & SPORT and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to U zdravom telu… / In a healthy body …

 1. malabreskva says:

  Baš ću da pogledam, ja sam ti fan tih “zdravih” navika 🙂

  • tatjanamb says:

   Ma i ja, sve vise… 😀 Pogledaj vezbe, svakako. Radim ih drugu nedelju. Vrlo sam uporna i ima da bidne sto sad izgleda daleko na horizontu :D.

 2. kakojecakaze says:

  Prava stvar! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s