Dobro jutro komšija / Good morning neighbor

http://202beograd202.files.wordpress.com/2012/07/bus-plus.jpg
Extraordinary control in public transport (joke). I could not resist… 😀

A new day with its usual and unusual moments and with a big smile.

________________________________

Kažu da je smeh zdrav, a kako nam se životne okolnosti menjaju, zdravlje će nam sve više trebati, naročito ono u fraj varijanti, pa reko’, da počnemo sa osmehom (pogledati sliku iznad i vraćati se na istu, ako zaključimo da nam se zdravlje od nje naprasno poboljšava).

Nije bilo lako ustati danas. Radni dani predugi i pretrpani ostali iza, a staro – nove akcije čekaju. Treba svugde stići i uteći, a ne možeš koliko god da se poloviš, dupliraš, štancuješ na kopije skoro pa indentične originalu. Mmmm… Oči se teško drže otvorene nakon poznate, uznemirujuće zvonjave sata koja kao po mozgu da dobuje. Onako, baš nemilosrdno. A više bi prijalo nežno lupkanje kapljica kiše o prozor i sims ispod njega, ali avaj… Nije kome je namenjeno već kome je suđeno. Nije ta izreka džabe izmišljena.

Odrađena je gomila poslova do polaska u gradsku džunglu. Jedna poštena i raznovrsna (ali i rutinska, dosadna, svakodnevna..) gomila koju mnoge dame ne obave u toku čitavog dana (možda ni tokom nedelje) stane u jutarnji špic jurnjave od kraja do kraja utočišta.

Napokon izlazak u standardnu spoljnu šemu, ali …. nikad se ne zna u kojem grmu čuči on, reče zec. Kratka stanka kod obližnje trafike, dopuna kartice za prevoz i časkanje uz osmeh.

Dobar dan komšija. Moliću Vas dopunu kartice. Jeste li videli šta piše u novinama ? Izgleda da će ukidati postojeće kartice za prevoz, ne mogu da verujem…

Ma pustite komšinice, novine svašta pišu…

Stoji to, ne kažem, ali znate kako to kod nas ide. Neki važan lik kaže da stvari stoje tako i tako (a obično je to prvi signal za uzbunu) ali da on nikako neće dozvoliti da se to, o čeme priča, desi. Ni po cenu života. Eksere pod nokte da mu zakucavaju. I..šta se dogadja ? Posle 10-15 dana, nekad i manje, desi se upravo to što se golim grudima branilo od mrskog nam neprijatelja. Poznat scenarijo, verovatno ste ga i Vi uočili.

Jeste, jeste, u pravu ste… Baš tako bude…

Nasmeja se simpatični, ljubazni prodavac. Razmenismo osmehe, prokomentarisasmo još po koju i … dan je postao lepši bez obzira na problem gradskog prevoza koji će verovatno da nas, k’o hladnom vodom, zapljusne narednih dana.

Kao što neko reče mnogo pre mene: Osmeh ništa ne košta, a puno znači :D.

Tekst / Written by: Tatjana Milic Babic

This entry was posted in ZDRVLJE I SPORT / HEALTH & SPORT and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Dobro jutro komšija / Good morning neighbor

 1. Rada72 says:

  Da, osmeh zaista puno znači..:)

  • tatjanamb says:

   Kad sam na netu pronasla slicicu iznad toliko sam se smejala da nisam mogla da odolim, a da je ne stavim :D. A ima na tu temu humora – sa uzivanjem da se osmehujes duzi period. Nazalost ili na srecu, zavisi s koje strane gledamo :D.

 2. prgavilutak says:

  Sto kazu- da smo mi zivi i zdravi… 🙂

 3. malabreskva says:

  He,he, podsetila si me na onaj vic, kad udje pljačkaš u autobus GSP-a I kaže “Pare na sunce ovo je pljačka”. A jedan čikica iz dubine autobusa vikne ” Ma idi u … prepao si me, ja mislio da je kontrola ” 🙂 🙂

 4. Macko,Crnkic,Luna i Zecyca says:

  Tajci,ljubim Vas sve,ova slika je bas (y) ,lici na komsije hahahahahaaa… Zecyca je nas novi ljubimac da se ne zbunite 😀 . dp.

  • tatjanamb says:

   Slika je mrak :D. Verovatno je neka obrada u photoshopu, pretpostavljam, ali se uklapa u trenutnu polemiku oko aktuelnih karata :D. Pozdrav svima <3.

 5. Pingback: Po nešto o kamili… / Something about a camel… | Tatjana MB blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s