DANAS SAVINAC, A SUTRA … ? / TODAY THE VILLAGE SAVINAC, BUT TOMORROW … ?

I support the preservation of 600-years old oak tree in the village Savinac (Gornji Milanovac, Serbia) and I am against its demolition.

______________________________

Podržavam očuvanje hrasta starog oko 600 godina koji se nalazi u selu Savinac, kod Gornjeg Milanovca (Srbija), a kome je odredjena pogrešna sudbina: da padne ne za slobodu vec radi trase autoputa.

Evropska Zelena partija, Zeleni Srbije kao i svi ljudi koji shvataju da je ovaj hrast deo jedne istorije, kulturnog nasledja i prirodno bogatstvo, danas će organizovati protest zbog rušenja hrasta. Svi mi koji želimo da se drvo (pokuša) zastiti, a ne možemo tek tako stići do sela Savinac, možemo protest izraziti na svoj način. Ovo je moj, a pozivam i sve vas koji pročitate tekst da se pridružite protestu na neki sličan nacin.

Danas je to drvo u Savincu. Sutra će drvo biti pred našim kućama. Ovo se ne dogadja nekom drugom. Dogadja se nama (bez obzira da li smo iz Gornjeg Milanovca ili ne) i to je važno imati na umu. 

“Spašavanje hrasta zapisa…” (Nedodjija).

_______________________________

P.S. Pozivam sve učesnike podrške da napišu postove na svojim blogovima, stave link ka ovoj stranici i biće navedeni ispod kao učesnici jednog (možda) simboličnog ali značajnog zajedništva za dobrobit prirode i svih nas.

Tekst / Written by: Tatjana Milić Babić

This entry was posted in VESTI / NEWS and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s