Igra, zašto da ne ? / A game, why not ?

Something like a game of truth for bloggers.

_______________________________

Aiiii, fatamorGANA….. Dok se smislih da odgovorim, kod drage nam Marine Majske (u prvom “rukopisu” prekrstih te u Maju, ne znam zašto, valjda mi se dopalo ❤ :D) osvanu i tekst „Blogeri se igraju 2“. A ja još ni sa prve igre ne mrdnuh. Uh… Slab sam djak, Majska, nadam se da mi nećeš previše zameriti. Za uzvrat, potrudiću se oko odgovora.

Za početak, zahvaljujem se Marini Majskoj koja me je nominovala za učešće u ovoj igri. 

Koga ću nominovati za nastavak igre pročitaćete na kraju teksta, zajedno sa pitanjima na koje ćete moći odgovarati ukoliko budete želeli.

U skladu sa igrom, biće vas 11 nominovanih. Možete odgovorati na svom blogu ili ispod u komentarima, osmisliti novih 11 pitanja i 11 osoba koje želite da vam odgovore (ne nominujete jedino osobu koja je vas predložila tj. mene).

Elem, da krenem sa odgovorima na Majskina pitanja.

1) KAKO BIRATE TEME O KOJIMA ĆETE PISATI ?

Po osećaju. Mislim da su intuicija, entuzijazam, želja, okupiranost dešavanjima u okolini, ljubav prema nečem/nekom, želja da pomognem, podelim saznanja sa drugima i sl. ono što me pokreće na pisanje. Naravno, primarna je sklonost ka pisanju, ali mislim da nije i dovoljna.

2) POSTOJI LI NEKI JULI KOJI BISTE VOLELI DA ZABORAVITE I ZAŠTO ?

Mislim da nema s obzirom da mi ne pada na pamet. Ne bih rekla da vezujem loše stvari za mesece. Možda pre za godine, mada dosta toga zaboravim i sa zadovoljstvom zamenjujem (kad god mogu) lepšim sećanjima. A računam i na sklerozu (jednog dana), onu selektivnu, koja će lepo probrati šta da skloni iz uma, a šta da ostavi.

3) UZ KOJU PESMU REDOVNO PLAČETE ?

Nije pesma, ali ima jedan pevač kojeg nikad nisam upoznala (niti ću), uvek ga rado slušam i za kojim duša zaboli. Pevao je, što bi rekli, kao slavuj. Kad god ga se setim vidim dva divna crna oka iskrenog i čistog pogleda, čujem glas koji zavređuje obožavanje i setim se njegovih godina koje mi, nekako, još nisu bile za odlazak u raj. Pevač koji je znao da otpeva sve kako valja bilo da je u pitanju bosanska sevdalinka, pop muzika, operska arija… i koji je bio melem i za dušu i za oči – Toše Proeski (neka počiva u miru).

4) VERUJETE LI U MOĆ REČI ?

Da. Ako su izrečene na pravi način, u pravom momentu, u pravoj količini i pravoj osobi. Njihova preterana upotreba (naročito u prekomernoj dozi), čini mi se, da im umanjuje snagu i pretvara u nešto izlizano, otrcano, bezvredno, a reči to ne zaslužuju. Kao ni osobe kojima su upućene.

5) NA OSNOVU KOJIH KRITERIJUMA BIRATE BLOGOVE KOJE ĆETE PRATITI ?

Intuicija, način pisanja, sadržaj, teme, lično interesovanje, kultura ophodjenja prema posetiocima, razumljivost i bliskost i sl.

6) VERUJETE LI U BOGA ILI U NEKU VIŠU SILU ?

Da, verujem u Boga. Od rodjenja sam vaspitana u tom duhu, više puta su mi se dešavale stvari koje bi se mogle protumačiti kao delovanje nečeg nadnaravnog, sanjala sam snove na granici sna i jave koje nije lako prepričati i objasniti… Nisam naročiti pobornik institucija i onih koji ih čine (iako navedeno poštujem) već odlazim na određena mesta onda kada osetim potrebu. Smatram da je ON (ili neka druga sila) sa nama gde god da smo, da nas voli bez posrednika, a da mi treba da pružimo svoj maksimum dobrote i kvaliteta okolini dokle god  postojimo na ovoj planeti, da bi smo živeli u skladu sa prirodom, NEČIM/NEKIM i samim sobom.

7) POSTOJI LI NEKO KOME BEZREZERVNO VERUJETE ?

Svako za koga intuitivno osetim da je osoba koja zaslužuje poverenje može dobiti šansu za bezrezervnim poverenjem. Ako ga prokocka – ono što je pre toga bilo „bezrezervno“, postaje „nepovratno“.

8) KOLIKO SENZUALNOSTI, ČEŽNJE, EROTIKE, PUTENOSTI (KAKO GOD) IMA U VAŠIM TEKSTOVIMA ?

Mislim da navedenog nema previše, ali nije u pitanju ni totalno odsustvo pomenutog. Prosto smatram da neke stvari treba ostaviti između redova, a ogoljavanje duše i tela činiti sa merom. Onda nastaje jedan trajni efekat koji se pamti kao nešto kvalitetno. Preterivanje svega navedenog vodi u smeru koji zna da zađe u vulgarnost koja mi nije bliska.

9) ŠTA VAS MOŽE DOVESTI NA „IVICU LUDILA“ ?

Joooj…. Ima na ovaj spisak šta da se stavi 😀 . Trudim se što više da se ogradim od “izazivača ludila”. Ali (čuveno ali) pošto to nije uvek moguće, navešću primere: nepoštenje, nepravda, podvala, iskorišćavanje, neiskrenost, pokvarenost, sebičnost,  nezahvalnost, “saplitanje”, napredovanje preko tudje grbače, ne vrednovanje kvaliteta, ponižavanje bez potrebe, ne tolerantnost, ulizivanje, laskanje, dodvoravanje iz interesa, druženje iz interesa, du*euvlakaštvo, zlostavljanja raznih oblika, nehumanost i td, i td.

10) KAKVI STE BILI KAO DETE ?

Najbolja moguća. I opet želim da se približim tim kvalitetima da bih bila ono što jesam. Mislim da je to važno za sreću svakog od nas: da budemo ono što zaista jesmo, a ne ono što drugi očekuju od nas.

11) ČIME SE TRENUTNO BAVITE U ŽIVOTU, OSIM PISANJEM, NARAVNO ?

Raznim stvarima. Po struci sam geolog i radim u jednom muzeju kao kustos. Uz zarađivanje za hleb naš nasušni volim muziku i pesmu (dobro poznato mojim kolegama nakon ili pri kraju radnog vremena :D), volim da slikam, crtam, šijem, kreiram, kuvam, volim da budem kreativna na raznim poljima, brinem o životinjama (ili ljudima) u nevolji, volim sport (sada je to rekreativno pešačenje, plivanje, ponekad biciklizam), amaterski se bavim fotografijom, obožavam kompjuter i sve vezano za njega i td, i td. Dug je spisak, ali sam probala da ga skratim.

Pošto više nego pošteno odgovorih na zadata mi pitanja, postavljam sledeća:

 1. Šta je ono što ste postigli u životu, a čime se posebno ponosite ?
 2. Koliko se život koji živite poklapa sa životom o kojem ste maštali u nekim mladim danima ?
 3. Koliko imate pravih prijatelja u životu, na koje zaista možete da se oslonite, kao i oni na vas ?
 4. Zašto ste otvorili blog stranicu, iz kog razloga, koji motiv vas vodi u blogosferu, a ne, na primer, na FB, sportski teren, pred TV, kupovinu do izbezumljenosti… ?
 5. Koliko vam je bitan broj posetilaca na vasem blogu ?
 6. Šta mislite da je važnije na blogu: kvantitet ili kvalitet (što veći br. tekstova, ne bitno kakvih, ili što kvalitetnije prezentovanje teme koju nam predstavljate) ?
 7. Iz kog razloga ste se prvi put zaustavili na ovom blogu i nastavili da dolazite ?
 8. Mislite li da su blogeri po nečem posebni ili su obični, mali/veliki ljudi kao i dobar deo onih koje svakodnevno srećemo u životu ?
 9. Šta biste naveli kao najznačajnije kvalitete svog bloga, za koje mislite da privlače posetioce ?
 10. Da li možete da procenite šta bi na vašim blogovima trebalo promeniti da bi bili baš onakvi kakvi želite da budu ili smatrate da su odlični takvi kakvi jesu ?
 11. Da li ćete, pri izradi blogova, na njih postavljati teme za koje smatrate da će imati najveću posetu ili ćete postavljati tekstove, fotografije, predloge… koji su u vašem domenu interesovanja, računajući da će naći put do posetilaca koji vole slične stvari kao i vi ?

Gore navedena pitanja neka budu izazov za odgovaranje sledećim blogerima: Alisa u zemlji luda, Boje Duse, Cara Dara, Ivin svet, Prgavi lutak, Pletenije Sloves, Tetka Saveta, Branko Bacovic, Kreativna Planeta, Obicne price i Horheakimov.

Napomena: Ukoliko niste navedeni na listi slučajno odabranih blogera, a želite odgovarati na pitanja, osećajte se slobodnim da to i učinite :OK:. 

Beograd / Belgrade, 12092013.
Tatjana MB
 
 
This entry was posted in HOBI KAO UŽIVANJE / Hobby as enjoyment and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

21 Responses to Igra, zašto da ne ? / A game, why not ?

  • tatjanamb says:

   Marina draga, zaista nema na ceme :D. Sa zadovoljstvom sam se odazvala, odradila vrlo ozbiljno i temeljno, sto mozes videti iz prilozenog. Hvala tebi sto si me pozvala u igru :D.

   • Ja sam birala one koje volim da čitam. Naravno, birala bih još, ali su me ograničili brojem. Tako sam neke izostavila, nažalost, ali sam opet dobila divne odgovore od vas koje sam ja nominovala 🙂

   • tatjanamb says:

    Moj izbor je bio sa malo drugacijim smislom, a koliko ce se njih odazvati, makar kulturno da se izvinu ako ne mogu/nece ucestvovati – videcemo. Eto, mozda i to bude jedna od zanimljivih tema za blog, hm… 😀

    I da znas, do sad sam se uvek odazivala na slicne izazove. Jeste, pitalice traze vreme, mozganje do koje mere cemo biti iskreni, da li cemo uopste biti, koliko cemo se otvoriti nepoznatom svetu, zelimo li da se otvaramo i td.

    U svakom slucaju, smatram da je osnovni red dati nekakav odgovor u ovakvim slucajevima, pa i ukoliko necemo/ne mozemo da se bavimo ovim temama. Kao kad mi neko posalje mejl* na koji smatram da treba odgovoriti jer je taj neko ulozio trud, vreme, znanje…. Prosto, na to gledam kao na neko pravilo kulturne virtuelne komunikacije.

    Tebi o tome ne moram pricati, mislim da znas i bez ovog komentara i slobodno me nominuj i drugi put, a ja cu se potruditi da odgovorim kao sto sam to i juce ucinila :D.

    * Ne mislim na sve mejlove, naravno, vec na one koji su dovoljno licni da zasluzuju da se prema njima odnosim sa paznjom.

 1. LaBiLnAk says:

  Welcome back ženo sa loknastom kosom 😉

 2. Pingback: Tike…tike…tačke…nema više vraćke…pu za mene « NeZnamŠtaMiBi

 3. malabreskva says:

  Zanimljivo. I pitanja i odgovori.

  • tatjanamb says:

   Vrlo otvoreni, sto znaci iskreni, a iskrenost je osobina koja odavno predje u polje neprihvatljivog do zgrazavajuceg (da ne kazem neku tezu rec) :D. Pozdrav Breskvice <3.

 4. Šta je ono što ste postigli u životu, a čime se posebno ponosite ?
  Поверење у децу и обратно.

  Koliko se život koji živite poklapa sa životom o kojem ste maštali u nekim mladim danima ?
  Довољно.

  Koliko imate pravih prijatelja u životu, na koje zaista možete da se oslonite, kao i oni na vas ?
  Усамљенима нас (у)чине пријатељи….

  Zašto ste otvorili blog stranicu, iz kog razloga, koji motiv vas vodi u blogosferu, a ne, na primer, na FB, sportski teren, pred TV, kupovinu do izbezumljenosti… ?
  http://pletenijesloves.wordpress.com/2012/12/21/%D1%81%D0%B2%D0%B5-%D1%88%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC-%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BE-%D1%80%D0%B5%D1%9B%D0%B8-%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D1%82%D0%BE/

  Koliko vam je bitan broj posetilaca na vasem blogu ?
  Није пресудан.

  Šta mislite da je važnije na blogu: kvantitet ili kvalitet (što veći br. tekstova, ne bitno kakvih, ili što kvalitetnije prezentovanje teme koju nam predstavljate) ?
  Битна је атмосфера, својственост, идеја…

  Iz kog razloga ste se prvi put zaustavili na ovom blogu i nastavili da dolazite ?
  Истраживање, радозналост…

  Mislite li da su blogeri po nečem posebni ili su obični, mali/veliki ljudi kao i dobar deo onih koje svakodnevno srećemo u životu ?
  Мислим да је у питању некаква компензација. Тј. барем се трудим да је препознам у случају моје маленкости.

  Šta biste naveli kao najznačajnije kvalitete svog bloga, za koje mislite da privlače posetioce ?
  Посвећеност једној идеји!

  Da li možete da procenite šta bi na vašim blogovima trebalo promeniti da bi bili baš onakvi kakvi želite da budu ili smatrate da su odlični takvi kakvi jesu ?
  важно ми је да промовишем идеју и посвећеност њој.

  Da li ćete, pri izradi blogova, na njih postavljati teme za koje smatrate da će imati najveću posetu ili ćete postavljati tekstove, fotografije, predloge… koji su u vašem domenu interesovanja, računajući da će naći put do posetilaca koji vole slične stvari kao i vi ?
  Одговор је већ постављен у претходним.

 5. ivinsvet says:

  Надам се да ми нећеш замерити што одговарам овде. Озбиљна су питања зато ћу и ја бити озбиљна.
  Кренимо…
  1. Šta je ono što ste postigli u životu, a čime se posebno ponosite ?
  – Поносим се собом. Није фраза. После неколико удараца које ми је приредио живот успела сам да се подигнем, станем на ноге и кренем даље. Богатија за нека искуства која су ми већ користила да не доживим сличне ствари…
  2. Koliko se život koji živite poklapa sa životom o kojem ste maštali u nekim mladim danima ?
  – Хммм… Ако кажем да се не поклапа може деловати да сам промашила живот, да неко други живи моју бајку. Знаш, кад смо мали имамо снове, жеље, планове – често нереалне. Како сазревамо постајемо свеснији себе, окружења, тога шта може, а шта не може. Од оних сам који не прихватају калупе и сматрам да се треба борити и изборити за своје снове. Само што треба признати да се и снови временом мењају, преобликују. Живот који ивим се не поклапа са оним о којем сам маштала као дете, али се поклапа са оним што желим сада. Скоро. Недостаје пар ситница 🙂
  3. Koliko imate pravih prijatelja u životu, na koje zaista možete da se oslonite, kao i oni na vas ?
  – Искрених, правих, који су прошли са мном тешке периоде и са којима сам ја прошла кроз њихове животне олује – неколико. Да их избројим на прсте једне руке. Али их имам. Заувек.
  4. Zašto ste otvorili blog stranicu, iz kog razloga, koji motiv vas vodi u blogosferu, a ne, na primer, na FB, sportski teren, pred TV, kupovinu do izbezumljenosti… ?
  – Блог је био мој вентил, начин да избацим негативну енергију из себе. Кажем негативну јер сам блог покренула у време рушења барикада на Косову и Метохији… Временом блог је постао моја оаза, место где могу да се опустим. Како сам упознавала комшилук тако је окружење постајало све лепше. И мој блог, али и блогови из комшилука су дали неке мало другачије тонове мом реалном свету. Додатно су га обојили и обогатили.
  5. Koliko vam je bitan broj posetilaca na vasem blogu ?
  – Битан је, али не толико да “падам у драму” ако их је данас мање него јуче. Нисам од оних који јуре неку бројку, али прија кад видиш да људи читају. Лепо је кад знаш да тамо негде постоје неки слични теби (слични у смислу сличних интересовања, ставова) које никад ниси видео…
  6. Šta mislite da je važnije na blogu: kvantitet ili kvalitet (što veći br. tekstova, ne bitno kakvih, ili što kvalitetnije prezentovanje teme koju nam predstavljate) ?
  – Наравно квалитет, али има и она да “Квантитет ствара квалитет” 🙂 Мислим да је све у инспирацији. Некад је има за пар текстова дневно. Некад се догађаји, теме нижу као на траци. А некад дође до “замора материјала” и једноставно станеш. У мом случају не водим рачуна да ли сам објавила један или три текста у току једног дана. Ако ми се пише, ако имам разлог пишем. Али, ако немам инспирације – не силим. Не пишем да бих писала…
  7. Iz kog razloga ste se prvi put zaustavili na ovom blogu i nastavili da dolazite ?
  – Разлог је знатижеља – шта има преко плота 🙂 А разлог зашто долазим је оно што пишеш. Начин на који пишеш.
  8. Mislite li da su blogeri po nečem posebni ili su obični, mali/veliki ljudi kao i dobar deo onih koje svakodnevno srećemo u životu ?
  – Београдски синдикат, који волим да слушам, има један стих: “Одајте последњу пошту дискретном хероју”. Мислим да су блогери дискретни хероји. Херој не мора обавезно да буде револуционар, онај који је спасио пун аутобус деце или нешто слично. Хероји смо сви ми који се боримо и побеђујемо и имамо храбрости да своје мисли, искуства, жеље, надања, страхове поделимо са другима кроз блог.
  9. Šta biste naveli kao najznačajnije kvalitete svog bloga, za koje mislite da privlače posetioce ?
  – Моја најбоља пријатељица је после пар месеци од покретања блога рекла: “Иво, имаш право име за блог. Ово јесте твој свет. Има свега! Баш као и у твом животу!”. Мислим да је разноликост понуде можда пресудна. Желим да верујем да људи сматрају да је квалитетно оно што пишем. Желим да верујем да у Ивин свет долазе јер знају да памтим све неке битне ствари из наше историје, људе, догађаје.
  10. Da li možete da procenite šta bi na vašim blogovima trebalo promeniti da bi bili baš onakvi kakvi želite da budu ili smatrate da su odlični takvi kakvi jesu ?
  – Мени се Ивин свет свиђа баш овакав какав јесте 🙂
  11. Da li ćete, pri izradi blogova, na njih postavljati teme za koje smatrate da će imati najveću posetu ili ćete postavljati tekstove, fotografije, predloge… koji su u vašem domenu interesovanja, računajući da će naći put do posetilaca koji vole slične stvari kao i vi ?
  – Увек пишем само оно што мене занима. Себична сам 🙂 Истина, често се те теме поклопе са интересовањима других људи, али не зато што играм на ту карту већ зато што су ми таква интересовања. Како волим да пишем и волим фотографију на блогу има и једног и другог. Како је својевремено у оној реклами за Робне куће Београд било: За некога све, за сваког по нешто 🙂

  Мало (чуј мало 🙂 ) је дужи текст, али надам се да нећеш замерити 🙂

  Поздрав 🙂

 6. 1) Šta je ono što ste postigli u životu, a čime se posebno ponosite ?
  – To da još nisam izgubio veru da mogu da menjam njega i sebe u njemu

  2) Koliko se život koji živite poklapa sa životom o kojem ste maštali u nekim mladim danima ?
  – Manje nego što sam očekivao, ali pošto još nije gotov… pročitaj tačku 1)

  3) Koliko imate pravih prijatelja u životu, na koje zaista možete da se oslonite, kao i oni na vas ?
  – Dovoljno da ne gubim nadu i tačku broj 1)

  4) Zašto ste otvorili blog stranicu, iz kog razloga, koji motiv vas vodi u blogosferu, a ne, na primer, na FB, sportski teren, pred TV, kupovinu do izbezumljenosti… ?
  – Recimo da usavršavam pisanje koje me prati od desete godine… ili ja njega haha

  5) Koliko vam je bitan broj posetilaca na vasem blogu ?
  – Koliko dopustim u tom trenutku

  6) Šta mislite da je važnije na blogu: kvantitet ili kvalitet (što veći br. tekstova, ne bitno kakvih, ili što kvalitetnije prezentovanje teme koju nam predstavljate) ?
  – Poruka

  7) Iz kog razloga ste se prvi put zaustavili na ovom blogu i nastavili da dolazite ?
  – Svaki blog je drugi prozor u svet

  8) Mislite li da su blogeri po nečem posebni ili su obični, mali/veliki ljudi kao i dobar deo onih koje svakodnevno srećemo u životu ?
  – Zavisi od ugla gledanja

  9) Šta biste naveli kao najznačajnije kvalitete svog bloga, za koje mislite da privlače posetioce ?
  – Drugačiji ugao gledanja

  10) Da li možete da procenite šta bi na vašim blogovima trebalo promeniti da bi bili baš onakvi kakvi želite da budu ili smatrate da su odlični takvi kakvi jesu ?
  – Ne baš, zato nam trebaju drugi prozori, da bi mogli da popravimo naš

  11) Da li ćete, pri izradi blogova, na njih postavljati teme za koje smatrate da će imati najveću posetu ili ćete postavljati tekstove, fotografije, predloge… koji su u vašem domenu interesovanja, računajući da će naći put do posetilaca koji vole slične stvari kao i vi ?
  – Život postavi mene, a ja temu, koliko se ja budem transformirao toliko će se i teme menjati

  • tatjanamb says:

   Dragi Branko,
   Hvala na odazivu i ucesu u igri :OK:.
   Odgovore cu shvatiti kao poklon, a poklonu se u zube ne gleda :D. Dodacu samo stav jednog prijatelja koji kaze da ste vi (muskarci) nezna i suptilna stvorenja koja mi (zene) … uzduz i popreko, jer smo (prema njegovim recima) snaznije i superiornije (u pozitivnom smislu). Citajuci odgovore zena (nekih, ne svih, ali zena koje ostavise odgovore na ovoj stranici) dolazim do zakljucka da je moj prijatelj, mozda, u pravu i da je vreme da pocnem da verujem bar u neke njegove stavove :D.

 7. obične priče says:

  Pozdrav svima i da kažem o sebi nešto:
  1.Mislim da nisam postigla u životu značajno,ali trudiću se da moja deca postanu pristojne,poštene i dobre osobe.
  2.Ne poklapa se uopšte,imala sam želju za drugačijim životom, ali ….kao i većina svih,verovatno sam mogla da pokušam da rizikujem….
  3.Nemam puno pravih prijatelja, postoje zaista osobe koje su moj život učinile prijatnim i zahvalna sam im zbog toga.Ali ,nažalost,postoji osoba,koja mi je toliko uništila život ,a verovala sam mu …
  4.Imam facebook profil,a pisanje na blogu ,počela sam iz revolta.Na svu sreću,upoznala sam osobe,koje su mi svojim primerom pokazale da blogovanje može biti i lepo ,i korisno.
  5.Broj posetilaca mi nije važan,ali mi je drago,kad znam da blog čitaju iste osobe.
  6.Kvantitet i kvalitet na blogu su neophodni,jer to je nečije iskustvo koje može biti dragoceno svima.
  7.Privukli su me tvoji kolaži i kreativno eksperimentisanje.
  8.Većinu blogera doživljam koje korektne osobe,koji imaju skromnu želju da nesebično podele sreću i iskustvo.
  9.Možda je moja negativnost smešna i provokativna, a iritirajući pojedini opisani stavovi su verovatno neke zainteresovali , da pročitaju napisane tektove.
  10.Razmišljala sam o promeni koncepta bloga, ali to bilo dugo i iscpljujuće menjanje,jedino da ugasim blog u potpunosti,možda je to bolje,ne znam,ni sama….
  11..U početku nisam ni pratila statistiku posećenosti, jedino, što želim da ono što napišem i sliku koju postavim, podstakne na razmišljanje i iskustvo.Jedino, ne volim spam komentare koji su vrlo uvredljivi.

  • tatjanamb says:

   Draga OP,
   Veliko hvala na odazivu prvenstveno iz razloga iskrenosti koja se vidi iz Tvojih odgovora – jedna od osobina koju neizmerno cenim sto sam i navela u tekstu iznad. Neka ti blog bude onakav kako zelis da nam se predstavis, a posto sam dovoljno puta posetila tvoju stranicu, znam da cu opet sa zadovoljstvom doci :OK: ❤ :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s