BLOGERSKI IZAZOV (1) / BLOGGER’S CHALLANGE (1)

First question: about blog. 

_____________________________________________________________________

Evo mene draga Aprila29. Mislila si da neću skoro, zar ne ? Veruj mi, slično smo pomislile. Ipak, prevazidjoh očekivanja. Jesam spora al’ dostižna, k’o Božja kazna… 😀

Prvo pitanje blogerskog izazova koje si postavila jeste: Koliko dugo pišeš blog (uopšte, a ne samo ovaj aktuelni, ako ih je bilo i ranije)? 

Otprilike cu reći, a u odnosu na podatke koje sam pronasla u svojoj arhivi. Mislim da sam počela 2006.godine, recimo.

Zašto ? Znatiželja, ljubav prema računarima, internetu, pisanju, upoznavanje novog, izražavanje sebe na jedan način za koji u svakodnevnom životu nema uvek dovoljno prostora.

Jedan izazov, sve u svemu, možda nalik ovom blogerskom. Želja da neke stvari koje volim, a mislim da ih ne radim loše, pokažem i drugima. Možda će nekome koristiti (meni svakako), a neće škoditi.

Možda je pomalo u pitanju i egzibicionizam, jer ovde nisam pod lažnim identitetom i sve što napišem je javno. Naravno, zato i dodatno vodim računa šta i kako pišem.

Zašto blog, a ne nešto drugo (knjiga, časopisi i sl) ? Bilo je, a verovatno će biti još štampanih časopisa, stručnih radova, internet varijanti časopisa… Ovo je jedan od dostupnijih načina izražavanja koji nam pruža samostalnost tako bitnu za kreativnost, ali ta samostalnost i dalje traži ulaganje sebe, određen kvalietet, odabranu i negovanu publiku, uzajamnu komunikaciju sa drugim blogerima (nerealno je očekivati da će drugi posećivati naš blog, ako mi nikad ne uzvratimo posetu, pročitamo, prokomentarišemo…).

Ne mislim da sam po bilo čeme važnija ili posebnija u odnosu na druge blogere. Drugačija svakako, ali nekima i neverovatno slična. I mislim da se baš po tim zajedničkim crtama (neke su navedene iznad) i pronalazimo. U svakom slučaju, meni ste svi zaista dragi, volim vas iako vas ne znam, a to govorim isključivo iz koristi. Ali plemenite koristi. One zbog koje srce zaigra jer voleti svet oko nas i u nama jeste i korist i privelegija. Kako za onoga ko tu ljubav pruža tako i za onoga kome je upućena.

Nastaviću se…

Belgrade, 26032014, TMB
This entry was posted in Некатегоризовано and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s