NOVI DAN / NEW DAY

Something about today.

_______________________________

Dan kao i svaki drugi. Mada … možda i nije. Mislim da sam skontala u čeme je problem sa komunikacijom između mojih kompjutera i WPa. Rekla bih da mi, sada već prastari, Windows XP počinje polako praviti probleme. Naravno, proveriću još i proveravati još ko zna koliko dugo dok ne budem sigurna. Trebaće mi malo vremena jer nisam ekspert za računare, ali nisam baš ni Dule Dudule. I naći ću rešenje. Ovako ili onako. Jer, druga opcija je da se odreknem blogovanja. A to i nije neka opcija, moram vam priznati.

**************

Kada sam kretala na posao prošla sam pored jednog beogradskog dvorišta. Obično tu i prolazim, pa dvorište, samo po sebi i nije neka novost već svakodnevica. No, u momentu prolaska, neki vredni ljudi su kosili travu koja je mirisala na leto bez pljuskova i omorina, na široke livade i veliko, plavo nebo iznad, na odmor za kojim i duša i telo polako počinju da čeznu. Mirisalo je na detinjstvo i bezbrižnost, na lepe snove i želje pune nade… U tom trenutku to je bilo jedno posebno dvorište, sa mirisom koji polako ulazi u neke buduće uspomene.

*************

Da, verovatno će danas, „za promenu“, biti pljuskova sa onim uznemirujućim grmljavinama i teškim sivim oblacima koji se valjaju nad gradom čineći ga sivljim i mračnijim nego inače. Ipak, ostaviću taj mrak negde izvan sebe, a zadržati ovu sliku sunčevih zraka koji mi upravo ulaze kroz prozor…

Beograd, 30072014, TMB

This entry was posted in Некатегоризовано and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to NOVI DAN / NEW DAY

 1. Sizif says:

  Windouz 7 i glava da te ne boli.
  Uvek sam osećao nešto čarobno u toj tami kad joj vreme nije, kad je dan a namrači se kao da je noć. Uvek kuva u meni nešto što ne mogu da objasnim, a mnogo mi se sviđa. Naopak čovek… 🙂

  • tatjanamb says:

   Mozda nisi “naopak” covek vec samo covek :), a ima nesto intrigantno u tom mracnjastvu, bar kad pricamo o prirodi.

   Hvala na savetima, sad dumam kako da resim problem zastarelog windowsa. Javljam sta sam uradila 🙂

 2. Wojciech says:

  Biće da su oni “iz windows-a” namerno postavili onu livadu kao desktop da ne bi izlazili iz kuće.
  Eto, da ti se nije pokvario isti, ne bi izašla iz kuće i užvala u lepoti dvorišta i mirisa detinjstva. 🙂
  Pusti Win XP i uživaj, ali pronađi način da pišeš češče!
  Pozdrav!

 3. Rada72 says:

  I ja imam pogled u jedno lepo sređeno dvorište..smiruje me zelenilo..A večeras stiže oluja, najavili su je..volim oluju ali iz sobe, ne volim da sam napolju dok traje.
  Što se kompa tiče, pronađi nekog drugara koji ima cd sa Windows 7 i mora da ti kompletno deinstalira XP i namesti “sedmicu”..sjajna je..
  Pozdrav!

  • tatjanamb says:

   Obozavam prirodu. Jedan dan vikenda, na par sati, obavezno kidnem kraj vode i blize zelenilu. To mi je jedan od izvora napajanja energijom.

   Upravo cu takvo nesto sa kompom i morati da uradim. Na kucnom racunaru ce trebati vise akcije i novca (star je i slab) ali na sluzbenom cu pokusati upravo varijantu koju si predlozila. Puno te pozdravljam :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s