Put putuje…

Odmor je zavrsio pre oko nedelju dana. Povratak za Bg je bio pomalo neprijatan: svaki cas je pljustalo kao iz kabla, sto je otezavalo voznju na autoputu, dok je temp pala na 11 – 12 C. 

 

Povratak za Beograd.

Sve u svemu, sto bi rekli, “kako smo se nadali, dobro smo se udali”. Zdravi, pravi i citavi stigli smo u Beograd nesto pre ponoci. Dok smo izneli torbe i kofere, a uvek izgleda kao da ih je jos vise nego u dolasku (nesto slicno kao kada rasciscavamo ormare pa nam nije jasno kako je sve ono sto smo izvadili stalo u njih), sredili sta treba oko stvari, kuce, sebe…sat je odavno otkucao 2 posle ponoci.

Cuvari kuce u letnjem periodu.

A onda je pocela nova radna ned i, igrom slucaja, nova prilika. Arilje i okolina. Sluzbeni put, geologija. Kockice su se poklopile i…eto me upravo u putu. Verovatno je poneseno i vise nego sto treba, a neko je hteo i da se ukrca u kofer. Za slucaj da zatreba.

Neizostavni detalj pri pakovanju kofera.

U svakom slucaju cekic, terenska obuca, fotoaparat, beleznica…i jos neke, za posao, bitne stvari su spremne. Jos ako uspem da se od tipicnog zenskog (bar kada je pakovanje za put u pitanju) transformisem u jednostavniju i prakticniju varijantu …..Bog da me vidi☺.

Zvezda upekla, klime ni za lek, al’ Arilje ceka.

Tekst i foto: Tatjana Milic Babic; Sira okolina Bg, 10.09.2017; Samsung mob; Koriscena aplikacija Photo & Picture Resizer.

This entry was posted in MUZEOLOGIJA / MUSEOLOGY, PUTOVANJA / TRAVELS and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s