Doći odlazeći

Dan za odlazak (iz Senja) i dolazak (u Karin). Pre puta je bilo još toga za pozavršavati (u smislu priprema) i dok sve obavismo, prošlo je podne.

Senj – dan na izmaku.

Na povratku iz Senja obavezno svratimo do groblja i obidjemo drage ljude koji su otišli iza duge. To obično malo potraje jer se pripremljene sveće “otimaju” na buri koja skoro redovno puše u takvim momentima. R. I. P. voljeni narode.

Krenuli autoputem. Vrlo brzo naišli na gužvu i zagušenje u obe trake, sa “pretnjom” da i treća, pomoćna traka krene istim smerom. Rešili da sidjemo sa autoputa i nastavimo ka Karinu ličkom magistralom.

Kada je glad proradila, svratismo u kafanu neobičnog imena – Zigi. Pristojna usluga, kvaliteta, kao i cena, a iznenadjenje je stiglo u vidu Velebitske pive koja je ovde uobičajena.

Put nastavili preko vrha Velebita i iznad doline reke Zrmanje. Fotografije su uradjene fotografskim aparatom s obzirom da sam sa mobilnim “u svadji” (nikad ne znam kada će baterija da otkaže poslušnost), tako da će biti prikazane u nekom od kasnijih postova.

Prva kafa u Obrovcu, kraj Zrmanje.

Pre stizanja na krajnje odredište sledio je uobičajen prvi odlazak na macchiato u Obrovcu (cafe bar Delfin). Delom su izmenili eksterijer ali je kafa ostala dobra kao što smo je i zapamtili.

Tekst i foto: Tatjana MB.

Korišćen samsung mobilini telefon, Senj (02.08) i Obrovac (04.08).

Od aplikacija pri obradi fotografija koriśćene su Photo & Picture Resizer, PhotoFrame i Add watermark.

This entry was posted in Некатегоризовано. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s