Vreme za iće i piće

I danas iskoristili plažu i njene blagodeti. Temperatura mora je bila (26 C), verovali ili ne. Viša od temperature vazduha iznad same vode (24 C) gde je pirkao vetrić (pretpostavljam maestral) i gde je bilo ugodnije nego u moru.

Ima onih kojima odgovara tako toplo more (poštujem različitosti), ali definitivno nisam jedna od tih. Za mene je zakon fino, ugodno i sveže more u koje uđeš da se rashladiš i zaplivaš. Sve ostalo je nešto čemu se prilagodjavam (kao što je i red).

Srećom, 100tinjak metara dalje postoji deo koji je dublji, a samim tim i svežiji, sa većom širinom i dubinom za zaplivati. E tu sam već uživala u ugodjaju, što je i važno – nadjena je za Rajka kapa.

Deo marine u Karinu.

Nakon plaže, tuširanja, sredjivanja za grad… fino smo jeli u pizeriji “Pizzicato”. Ima razlike u odnosu na prošlo leto (nešto tanje testo i smanjena količina file) ali je kvalitet i dalje vrlo dobar.

Pre neki dan sam (kod njih) jela pizzu sa gorgonzolom uz extra dodatak rukole. Testo odlično napravljeno (kao domaće) ali fila suviše tanka dok se sir ni ne oseća. Većeras sam, po preporuci, narucila Slavonsku pizzu, uz extra dodatak – rukolu i parmezan. Ova pizza je zaista za preporuku ali dodatni parmezan ne treba naručivati. Apsolutno se ne oseća ukus istog, a extra dodatak košta.

Ukoliko niste previše gladni ili pazite na liniju, jedna pizza klasične veličine (32 cm), uz piće, dovoljna je za dve odrasle osobe.

Usluga je ljubazna i brza, prostor prijatan, imaju free wi – fi koji odlično funkcioniše, a za toalet se može reći da je solidan. Sve u svemu, mesto zaslužuje preporuku.

Detalj iz picerije.

Nakon pizze otišli smo u kafić Maestral. Zaista ga volim i izdvajam od ostalih (emocije su čudo) ali se primećuje pad kvaliteta usluge. Osoblje je ljubazno i brzo, a promet takav da realno ne mogu stići bez još više truda ili većeg br zaposlenih (konobari ne stižu u dovoljnom broju ni čaše da operu). Nije problem pivu piti iz boce (to i kod kuće radimo) ali od kafića ipak očekujem malo više.

Internet postoji ali se, nažalost, ne može koristiti. Očigledno je broj nas koji hoćemo da se priključimo veći od predvidjenog.

Šteker koji sam sinoć koristila za dopunu ovog mog problematičnog telefona – večeras nije u funkciji, kafu ne prave u večernjim časovima (sinoć sam je poželela i dobila izvinjenje), a toalet je u granicama solidnog.

Noćni pogled iz Maestrala.

Tekst & foto: Tatjana MB
Samsung mob, 05, 06 i 09.08.2018, Karin (Hr).
Pri obradi fotografija korišćene aplikacije Photo & Picture Resizer, PhotoFrame i Add Watermark.

This entry was posted in Некатегоризовано. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vreme za iće i piće

  1. LaBiLnA says:

    Dobro da si se oglasila, da nije ovih letovanja, ni slovo ne bi napisala bezobraznice sa loknama :*

    • tatjanamb says:

      Apsolutno si u pravu draga Labileta 💕😁. Kriva sam, priznajem 🙏. Neću obećavati ništa ali oĉekuj promene u suprotnom smeru. Hvala ti za ovaj komentar i vetar u leđa. Nekad je baš to ono što nam treba ❤️🌼🙂.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s