Malo, a mnogo

Jedna od novih rubrika koju ću pokrenuti odnosiće se na besplatne aktivnosti kao što su promocije, radionice, kursevi, izložbe, seminari i razne druge stvari koje ne iziskuju novčani trošak, a nekome mogu mnogo da znače. Živimo u zemlji u kojoj smo, sa standardom i platama (ako radimo)/penzijama takvim kakve jesu i mislim da je sasvim logično da nas mogu obradovati i aktivnosti koje nisu skupe, a zanimljive su. Uostalom, znam mnoge ljude koji žive i rade u zemljama sa daleko većim standardom, za znatno veće plate i u nekim drugačijim, sigurnijim uslovima života od naših, a možda i više od nas vole besplatne stvari, uštede i znaju, bogami, čak i da čekaju pred kasom da im se vrati i poslednji cent kusura. Kada stvari sagledamo i iz tog ugla, zašto i mi ne bismo imali pravo da uživamo u besplatnom i/ili povoljnom, ali kulturno i sa merom ?

Kako ću tačno nazvati rubriku – odlučiću u hodu, a prvi predlog ću posvetiti kući u kojoj radim – Prirodnjačkom muzeju u Beogradu. Trenutno aktuelna izložba u Galeriji Muzeja (Mali Kalemegdan br 5) nosi naziv „Pazi, otrovno !“ i planirano je da bude otvorena do aprila meseca ove godine. Na izložbi su predstavljene otrovne vrste gljiva, biljaka i životinja (insekti, stonoge, škorpije, vodozemci i dr), opisani su otrovi koji se mogu naći u prirodi kao i njihova uloga, namena i značaj, a posebnu atrakciju izložbe čine izloženi živi eksponati egzotičnih škorpija i paukova. Više detalja o izložbi možete pročitati ovde.

Daždevnjak

Ulaz na ovu ali i svaku drugu izložbu beogradskog Prirodnjačkog muzeja BESPLATAN je svakog ČETVRTKA u periodu od 10 – 12h.

Bgd, 07.02.2019.

Tekst: Tatjana MB

Izvori informacija i foto: http://www.nhmbeo.rs 

This entry was posted in Некатегоризовано and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Malo, a mnogo

  1. herrmomonews says:

    Interesantno i korisne informacije, hvala…pozdrav.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s