Od jutra do večeri

Kada se alarm oglasi, a ni zora još nije svanula, ah majko mila…. Zavidim  kokama jer se čak ni one ne bude u to doba. A nisam (ili bar msm da nisam) nekontrolisano zavidna osoba. Omakne mi se ponekad, živ sam čovek, ali se trudim da ne negujem tu osobinu.

Photo by Daisy on Pexels.com

U tom jutarnjem magnovenju i bauljanju kroz noć, setih se jedne fb drugarice i njenog (meni) zanimljivog teksta gde je, između ostalog, napisala da čeka vikend da može da se naspava. Vala, baš je tako. A…. i ko će nam udovoljiti. Svako vreme nosi svoje breme. Kada budemo imali dovoljno vremena za spavanjac, verovatno će nam nedostajati godina, poslova koje smo nekad mogli da obavljamo, ljudi koje smo voleli. Nedostajaće nam dobar deo života.

Nova rubrika koju sam najavila prošle nedelje (o besplatnim događanjima) nosiće naziv BESPLATNE ZANIMACIJE. Ako se dosetim nekog boljeg naziva (ili neko od vas misli da ima zanimljiviji predlog), promenićemo naslov rubrike. To bar nije teško učiniti.

Za danas bih izdvojila trodnevno dešavanje u Etnografskom muzeju, ustanovi u koju je i moj otac nekada rado svraćao. U periodu od 11 – 13. februara 2019. godine, u prostorijama pomenutog Muzeja održavaće se DANI KINESKOG FILMA, a u organizaciji Instituta Konfučije. Projekcije u Art bioskopu Museum, sva tri dana (11, 12 i 13. februara) počinjaće u 18h, a ulaz je BESPLATAN.

Prvi film nosi naziv „Zapisi o pljačkašima grobova“ (11.02). Drugi je „Potera za ćudovištem“ (12.02), a naslov trećeg film je „Dvanaest građana“(13.02). Filmovi su titlovani na srpski jezik, a više detalja o njima možete pročitati ovde .

Bgd, 11.02.2019

Tekst : Tatjana MB
This entry was posted in Besplatne zanimacije / Free things and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s