Zanimljivo za izbegavanje

Više puta se desilo da naiđem na neki zanimljiv video/tekst od kojeg odustanem posle nekog vremena gledanja ili čitanja. Zašto ? Tema (meni) zanimljiva, kratak opis ili naslov video klipa zvuči vrlo interesantno ali, kada krenem da gledam, nailazi odbojnost.

Preuzeto sa: https://wallpaperaccess.com

Motiv za ovaj tekst je jedan post na fejsu, praćen videom. Neću ga konkretno navoditi (mislim da nema potrebe jer ima još mnogo sličnih, a i ne plaćaju me za reklamu). Video se odnosio na životinje (pse konkretno). Pošto mislim da ne ide da komentarišem objave ukoliko ih nisam pročitala/odgledala, uredno sam to uradila ali… jedva.

Prvi utisak je bio zanimljiv, inače ne bih ni počinjala da gledam, a onda se doživljaj pretvorilo u jedno gnjavljenje, davljenje, d’izvinete tupljenje, a povremeno je zvučalo nerazumljivo, nepovezano, nategnuto…kao da se priča namerno razvlači. Ne zato što govornik zaista ima nešto važno da kaže već kao da treba da ispuni neku normu – minutažu, za koju je, pretpostavljam, plaćen (inaće je nudio uslugu, čini mi se, radionice za određenu novčanu nadoknadu).

Nešto što je moglo lepo, jasno, glasno, konkretno i zanimljivo da se objasni, umesto da stane u 10ak minuta, na primer, rasteglo se na 20 – 30 minuta i pretvorilo u torturu. Znači…. Killing me softly… /Jedino što ova muzička numera zvuči odlično za razliku od videa na koji mislim./

Nekoliko dana pre toga, zainteresovao me je video o nekom senzacionalnom i brzom načinu za otklanjanje bola u donjem delu leđa. Počela sam da gledam, pokušavala da stignem do poente jedno 5 – 10 minuta i – opet odustala. Vrtila se jedna te ista priča samo ispričana u varijantama različite dužine, rastezana i skupljana kao oni federi koje je nekada moj otac koristio za vežbanje gornjeg dela tela. Kakva crno poentiranje…. Shvatila sam da ću pre „lipsati k’o magare do zelene trave“ nego stići do te najavljene fantazije od vežbe (bar sam ja zaključila da je vežbanje u pitanju).

Preuzeto sa: https://static.kupindoslike.com


U sličnu skupinu stavila bih i neke zanimljive testove, na pr proveru koeficijenta ineligencije. Na listi bude po par desetina ne baš jednostavnih zadataka, meri se vreme utrošeno za njihovo rešavanje i kada sve završimo – sledi poruka: da biste dobili podatak o koeficijentu na Vašu mejl adresu, prvo pošaljite sms na taj i taj broj, a cena sms – a je tolika i tolika. I nije zanemarljiva.

Život je, nažalost, tako koncipiran da se bez određene količine novca teško može iole pristojno živeti, ali se, možda, i previše toga svelo na materijalni momenat. Srećom, još uvek ima i ponuda u raznim oblastima koji su (uslovno rečeno) besplatne ili pristupačnih cena.

Bgd, 06.03.2019.

Tekst: Tatjana MB

This entry was posted in Muzika (lični doživljaj) / Music (personal experience), PRIRODA I ZIVOTINJE / NATURE & ANIMALS, SVAKODNEVICA / EVERYDAY'S LIFE, SVET ŽIVOTINJA / ANIMAL'S WORLD and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Zanimljivo za izbegavanje

 1. herrmomonews says:

  Okacujem lovorovu grancicu na Tvoj blog, sve napisano je ko Vasina torta a nju najvise volim, …visnja na vrh bi bio deo za proveru inteligencije, koja je to prevara, resavati zadatke, tupiti mozak i na kraju shvatiti da nam manjka inteligencija da nismo shvatili na vreme da je prevara u pitanje. Neizmerno Ti hvala za ovaj blog, dan mi je krenuo s raspolozenje,

 2. tatjanamb says:

  😁😁😁 Dogovoreno 💕😁.

 3. Odustala od videa, baš zbog tog razvlačenja. Vidim nisam jedina 😅🤫

 4. Pixel says:

  Za inteligenciju je kosmodisk zakon. 🙂

  • tatjanamb says:

   Nisam ga koristila mada znam neke koji jesu (muka ih naterala, msm na zdrav probleme). Jedni tvrde da im je pomogao, drugi se baš i ne kunu u njega, a meni nešto ne deluje kao “deĉko koji obećava” 🤔🙂.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s