Macchiato i Tomislav u Meduzi

Da smo u Senj stigli par dana ranije, zatekli bismo loše vreme (eto, možda je zato bila korisna moja nemogućnost da se ranije spremim za put – red je da vadim fleke za samu sebe). Ovako, imamo divan dan – sunčan, more (za senjske uslove gde se zna šta je red kada je “toplota” mora u pitanju) sasvim ugodno.

Obavezno korišćenje kreme za sunčanje sa faktorom 50 (za koju nijansu sam fulala onu čuvenu “bela kao sir”), a kad je već postalo pretoplo i glava počela da klima bežeći ka carstvu snova, pokupila sam osnovne “prnje” (a to vam je nečija putna torba, da se ne lažemo) te odosmo u kavanu disko klub – Meduza.

Za početak veliki macchiato, a zatim Tomislav, crno pivo. Prvo ovogodišnje piće u Meduzi i prva piva Tomislav ovog leta. A usluźila nas je ljubazna, lepa cura divnog osmeha sa još lepšim imenom – Dora.

A sad ono posebno: zaposleni, kao i gosti i posetioci plaže vrlo su prijateljski nastrojeni ka macama kojih ima dosta u neposrednoj okolini. Jednog malog žutaća, ne starijeg od mesec i po, tretirala sam odgovarajućim kapima jer maleni ima jaku infekciju oba oka, a sve sam ih nahranila (moja “damska” torba krije razna čuda pa i hranu/osnovne lekove za ciciće). Nekome puni stomačići, a nekome srce.

I još nešto: osoblje Meduze je vrlo uslužno, brzo i trude se da gostu boravak kod njih bude ugodan. Zaslužuju pohvalu. A nije nebitno i to da im je toalet pristojno čist i sasvim ok za upotrebu.

Tekst i foto: Tatjana MB; Senj, 30.07.2019.

Fotografije su napravljene mobilnim telefonom (Nokia 3), a obrađene uz pomoć besplatnih aplikacija: Photo Frame (kolaź) i Add Watermark (vodeni źig na kolažima).

This entry was posted in PUTOVANJA / TRAVELS and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s