Ja to tako…

Draga frendica sa fejsa, P. P (zaista draga, ne upotrebljavam taj izraz štosa radi ukoliko to i ne mislim) podseti me nakon prošlog teksta (https://tatjanamb.wordpress.com/2019/07/30/macchiato-i-tomislav-u-meduzi/) da bih mogla malo da se pruźim u duźinu (tekstom, ne visinom, to već imam), a i da se “razbahatim” fotografijama (nije upotrebila taj izraz, malo karikiram 💕😁). Nisam išla u tom smeru iz par razloga.

Prvo, ima mnogo sveta koji se ni ne seća kada je poslednji put bio na letovanju. A odmor ne bi trebao biti luksuz već mogućnost svakog od nas da malo dođe k sebi i napravi distancu od svakodnevnih obaveza.

Ljudi u Hrvatskoj, znaĉi domaći da “domaćiji” (stavljeno pod navodnike jer ne znam da li je izraz ispravan) ne mogu biti, uglavnom traźe (ako uopšte traźe) smeštaj na tri…pet ..sedam dana u rođenoj zemlji. Bar je moj utisak takav. Ne bih da ulazim u detaljisanje zašto je to tako (ko iole prati situaciju ponuda/potraźnja, znaće na šta mislim).

Usled svega toga smatram da i moji prikazi letovanja treba da imaju jednu ugodnu (nenapadnu) notu jer to što su okolnosti takve te sam uspela otići na godišnji odmor ne daje mi za pravo da ikome stajem na źulj. Da se ponašam kao da je moje letovanje centar sveta i nešto posebno, a samo sam jedna od običnih žena koja nešto (ima sreće pa) ima, dok neke druge stvari – nema. Kao i svako od nas. Źivot nas nečim počasti, a s druge strane nam nešto drugo zakine. Dopalo nam se ili ne, tako stoje stvari.

Naravno, P. P. uopšte nije mislila ništa loše svojim predlogom (naprotiv 💕) ali sam prosto osetila potrebu da objasnim po nešto.

Pogled sa škvera, jedne od plaža u Senju (hrvatsko primorje).

Drugo, ovaj put sam htela prvenstveno da se fokusiram na neke momente kojima obiĉno posvetimo manje pažnje – prateće okolnosti koje, uz more, sunce, plaźu i td, i td takođe ĉine odmor i uźitak. A moźda nekome ko dođe u ove krajeve (trenutno je u pitanju Senj, hrvatsko primorje), pri odabiru mesta za popiti kafu, nešto pojesti… budu značili utisci nekog ko voli i pojest i popit (ah…nije da se ne vidi 🙄😁).

Tekst i foto: Tatjana MB; Senj, 31.07.2019.

Fotografije su napravljene mobilnim telefonom (Nokia 3), a obrađene uz pomoć besplatnih aplikacija Photo & Picture resizer i Add Watermark.

This entry was posted in HRANA / FOOD, PUTOVANJA / TRAVELS and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s