Korpa puna radosti (2) / Basket full of joy (2)

Oglas dat 27.11.2011. nije više važeći. Od tri mace jedna je uspešno udomljena van doma privremenih staratelja, druga je trajno ostala u prvobitno privremenom smeštaju, a treća maca je završila pod točkovima automobila. 

Uspešnost udomljavanja je, znači, oko 33 %. To nas ponovo dovodi do pitanja nekontrolisanog razmnožavanja životinja, stvarnog uspeha njihovog daljeg udomljavanja, (ne)humanosti sterilizacije (?!?), i dalje prisutnog izbacivanja potomstva na ulicu i sl.

Ako imamo kućne ljubimce, dobro razmislimo šta je najbolje činiti za njih, nas koji ih imamo, volimo i brinemo o njima ali nezaboravimo ni postupke onih koji ih niti vole niti žele u svojoj okolini.

This entry was posted in Некатегоризовано and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Korpa puna radosti (2) / Basket full of joy (2)

 1. Marina says:

  Ne znam šta da kažem… svidja mi se 33%…

 2. Jassna says:

  jednog dana procenat ce biti mnogo veci! 🙂

 3. Polihimnija says:

  Ljudi, kad uzmu kućnog ljubimca, uopšte nisu svesni da to podrazumeva velike obaveze i odgovornost. Nažalost, kad to shvate najlakše im je da životinju izbace iz kuće.
  Ja i dalje tvrdim da čipovanje MORA da bude zakonska obaveza i da rad ilegalnih odgajivačnica mora da bude sankcionisan!
  Moj pas, koji je čipovan i kupljen u registrovanoj odgajivačnici, ima više “ličnih” dokumenata od mog muža i mene zajedno 🙂

  • tatjanamb says:

   Da to je prilican problem. Vrlo je realna pretpostavka da najveci broj zivotinja koje srecemo na ulici (mada ih je sve manje, sto najverovatnije znaci da su “humano” eliminisane jer nema azila niti udomitelja/staratelja koji ce sve napustene ljubimce ili nova legla ovoga grada i drzave prihvatiti) potice upravo od vlasnickih pasa/macaka. Ja znam za vise slucajeva, a Bog sveti zna koliko ih je.

   Za kolicinu dokumentacije tvog psica – uopste ne sumnjam :D.

   • Polihimnija says:

    “Psić” je nemački ovčar, koji je malo manji od grizlija :D, a koji zbog vaspitanja (čitaj razmazivanja) ima poremećaj ličnosti i umišlja da je član porodice, sa svim pripadajućim pravima 😀
    Inače, danas mu je 6. rođendan 🙂

   • tatjanamb says:

    Pa srecan mu rodjendan :D. U sustini, lepo je i njima i nama koji ih volimo, al’ da nas pretvore u robove i robinje (ili to sami uradimo)- nema greske :D.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s